Αγωνία για το μειωμένο ΦΠΑ στην Κω, Λέρο, Χίο, Σάμο και Λέσβο

Οικονομια Πέμπτη, 18η Οκτωβρίου 2018
728d57a5b7685be756ed09e841b99ded.jpg

Αγωνία επικρατεί στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των πέντε εναπομείναντων νησιών του Αιγαίου στα οποία εξακολουθεί να ισχύει το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ.

Αγωνία επικρατεί στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των πέντε εναπομείναντων νησιών του Αιγαίου στα οποία εξακολουθεί να ισχύει το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τις ί πληροφορίες του ikaiologitika.gr οι δανειστές δεν προτίθενται να δώσουν νέα παράταση για μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται και το μεγαλύτερο όγκο των μεταναστευτικών ροών, και ειδικότερα, στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω.

Μελετώντας άλλωστε κάποιος τόσο το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019 που κατατέθηκε στη Βουλή αλλά και το κείμενο που κατατέθηκε στην Κομισιόν, δεν υπάρχει καμία αναφορά για παράταση του μειωμένου ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2018 είχε δοθεί εξάμηνη παράταση με ειδική πράξη νομοθετικού περιεχομένου ώστε το να ισχύει το καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών και η διατήρηση των συντελεστών κατά 9% και 17% μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι οι μειωμένοι συντελεστές ισχύουν σε αγαθά που βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στον φόρο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά. Επιπλέον, ισχύουν για προϊόντα που πωλούνται με προορισμό τα συγκεκριμένα νησιά αλλά και για τα αγαθά που αποστέλλονται ή μεταφέρονται σε εκείνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
whatsapp_image_2026-02-04_at_08.04.02.original.jpg
Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Δείτε φωτογραφίες από το φουσκωτό του λιμενικού στο οποίο το ταχύπλοο προσέκρουσε από τη δεξιά πλευρά - Ο δουλέμπορος χειριστής «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

whatsapp_image_2026-02-04_at_08.04.46.width-1600.jpg
Χίος: Τουλάχιστον 15 μετανάστες νεκροί σε σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με ταχύπλοο

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες, ανοικτά της Χίου. Ολονύχτια επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 3:55ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency