ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Πλεύρης - Νικηταράς ετοιμάζονται για μπάσκετ. Μόνο που το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες των κατοίκων...

Αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικό για να την εμφανίσει νεότερη

Κοινωνια Κυριακή, 7η Οκτωβρίου 2018
f914894e36b4d970f565f8bf26e7a181.jpg

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) θα εκδικαστεί την 17η Οκτωβρίου 2018 υπόθεση με κατηγορούμενη μια 77χρονη Ελληνογαλλίδα, κάτοικο Κω, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχη απόπειρας δωροδοκίας αστυνομικού που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου και για πλαστογραφία.

Η 77χρονη, που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή, επεδίωξε να εκδώσει νέα ταυτότητα και να αλλάξει την εμφανιζόμενη σ’ αυτήν ηλικία της, κατά 10 έτη!!
Προανακρινόμενη η 77χρονη υποστήριξε ότι ήθελε να επωφεληθεί ευεργετικής νομοθεσίας για συνταξιούχους από τη χώρα καταγωγής της.
Η 77χρονη, χήρα και μητέρα ενός 35χρονου με ειδικές δεξιότητες, προέρχεται από μια εξαιρετικά εύπορη οικογένεια.
Ενώπιον του Αυτοφώρου υποστήριξε ότι δεν είχε συνείδηση της σοβαρότητας των πράξεών της και τελούσε σε διαταραχή λογικής. Ισχυρίστηκε ότι περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες ως χήρα και μητέρα ενός ΑΜΕΑ και ότι από φιλαρέσκεια και απερισκεψία επιχείρησε να φαίνεται νεότερη στην ταυτότητά της.
Η 77χρονη παρουσιάστηκε στο ΑΤ Καλύμνου και προσκόμισε, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών για την έκδοση νέας ταυτότητας, λόγω απώλειας και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στο οποίο εμφανιζόταν με ηλικία 67 ετών, αντί του ορθού 77.
Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό και η 77χρονη του παρέδωσε έναν φάκελο με 15.000 ευρώ προκειμένου να κάνει τα “στραβά μάτια”.
Η πλαστογραφία του εγγράφου ήταν οφθαλμοφανής, ενώ περαιτέρω όταν διαπιστώθηκε η πραγματική ηλικία της, από τον έλεγχο στο σύστημα ταυτοτήτων, η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη.
Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα, που θα την εμφάνιζε μικρότερη, στη Γαλλία, για λόγους συνταξιοδότησης, αφού τα στοιχεία της είναι ήδη καταχωρημένα στη χώρα μετά τον γάμο της με Γάλλο.
dimokratiki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ksigh.jpg
Εγκαινιάστηκαν οι τρεις κλειστοί αθλητικοί θόλοι στην Κω. Οι δεσμεύσεις Νικηταρά - Πλεύρη για νέα έργα και η συνάντηση με κατοίκους του Πυλίου

Πραγματοποιήθηκαν στο Ζηπάρι τα εγκαίνια των τριών νέων κλειστών αθλητικών θόλων της Κω, παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη, ο οποίος δεσμεύτηκε για νέα ανταποδοτικά έργα

0e21703e-4079816.jpg
Η απάντηση του Γιώργου Πατούλη στο δημοσιεύμα του Νίκου Μυλωνά

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης, απαντά σε δημοσίευμα για την παρουσία του στην Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του

stighmiotipo-othonis-2026-10-21-125309.png
Nομαρχιακή Eπιτροπή Bορείων Δωδεκανήσων ΠΑΣΟΚ: «Η Δημοκρατία δεν φοβάται την ενημέρωση και την ειρηνική διαμαρτυρία»

Με αφορμή τη συζήτηση στην Κω για τη διανομή φυλλαδίων της ΚΝΕ έξω από σχολείο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η ειρηνική διαμαρτυρία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα

enwsh-ksenodoxwn-kw.webp
Ένωση Ξενοδόχων Κω: Διαμαρτυρία για την παράνομη εγκατάλειψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε προαύλιους χώρους ξενοδοχείων

Την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Κω για το συνεχιζόμενο φαινόμενο εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων στους προαύλιους χώρους των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2:48ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας