«Εκπαιδευτικές δράσεις 19 κ 20 Οκτωβρίου»
Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», διοργανώνει ένα διήμερο κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Ρόδος – Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο – Αγ. Νικόλαος Περίοδος 2018-2019
Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», μετά τους δύο πρώτους κύκλους εκπαιδευτικών δράσεων στην Περιφέρεια, που πραγματοποιήθηκαν σε επτά πόλεις της Πελοποννήσου (2016-17) και σε οκτώ πόλεις της Δυτ. Ελλάδας (2017-18), προγραμματίζει για την περίοδο 2018-2019 έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο πάντοτε την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις λειτουργίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης.
Οι δράσεις αυτές απευθύνονται σε:
χορευτικών και λαογραφικών Συλλόγων.
Θα πραγματοποιηθούν:
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη
Χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.
Κως 19 & 20 Οκτωβρίου 2018
Το πρόγραμμα στην Κω πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Βρεφονηπιακών Σταθμών Κω.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
*ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018)
Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, το οποίο γίνεται στην Κω στο πλαίσιο της «Εκπαιδευτικής δράσης για την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική», την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, ώρα 14:30-16:30.
Ονοματεπώνυμο:
Ειδικότητα:
Σχολείο:
E-mail:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
1β. Θα δοθούν στους δασκάλους οδηγίες για την πραγματοποίηση ειδικής εκπαιδευτικής δράσης με έργα ζωγραφικής και κατασκευές για παιδιά του δημοτικού με θέμα τα λαϊκά όργανα και τα πανηγύρια της περιοχής τους. Τα έργα που θα διακριθούν απ’ όλες τις πόλεις του προγράμματος θα εκτεθούν στο τέλος της περιόδου.
2α. Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, ώρα 18:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα με χορωδίες και μέλη της Λέσχης Φιλίας της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς.
2β. Στη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση, στην οποία θα βραβευτούν με ειδικό δίπλωμα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και τον Δήμο οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και οι ερευνητές της λαογραφίας του νησιού.
*ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018)
Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο με τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα, με θέμα «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» (10:00-11:30) και «Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική» (12:00-13:30), το Σάββατο20 Οκτωβρίου 2018.
Ονοματεπώνυμο:
Επάγγελμα:
E-mail:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Επικοινωνία: Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης»
697 2715275 (Γρηγόρης Φιλίδης)
Η ιστοσελίδα του ΚΕΜΦΑ: https://www.kem-anogianakis.gr/
Η σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/kemanogianakis/
Εκπαιδευτικές δράσεις 2016-17-18: https://www.kem-anogianakis.gr/ekpaideytika/
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο
της «Εκπαιδευτικής δράσης για την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική»
Περίοδος 2018-2019
ΚΩΣ
Φορείς υλοποίησης:
Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης»
Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Βρεφονηπιακών Σταθμών Κω
με την ευγενική χορηγία του «Ιδρύματος Γεώργίου & Βικτωρίας Καρέλια»
Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικοπαιδαγωγό κα Νάνση Τουμπακάρη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Κω, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στις 14.30 και θα διαρκέσει δυο ώρες.
Είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων (δασκάλους, μουσικούς, γυμναστές, φιλόλογους κ.ά.).
Θα περιλαμβάνει:
Οι συμμετέχοντες θα παίρνουν ένα DVD-data στο οποίο περιέχονται:
Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να πάρουν μέρος στο σεμινάριο, θα πρέπει να αποστείλουν ως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, την παρακάτω Δήλωση συμμετοχής* στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου «Φοίβος Ανωγειανάκης»: [email protected]
Οι συμμετέχοντες θα πάρουν επίσης βεβαίωση παρακολούθησης, με τη σφραγίδα του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», υπογεγραμμένη από τον καθηγητή εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα (που έχει την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος) και την επιμορφώτρια μουσικοπαιδαγωγό κα Νάνση Τουμπακάρη.
*ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018)
Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, το οποίο γίνεται στην Κω, στο πλαίσιο της «Εκπαιδευτικής δράσης για την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, ώρα 14:30-16:30.
Γράφει ο Καΐσερλης Κώστας
Ξεκινάει η διαδικασία πιστοποίησης των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, της ΕΟΔ και της ΛΕΚ
Σοβαρά τραύματα στο κεφάλι για 2 από τους 3 Έλληνες.
Με γνώμονα τον άνθρωπο, την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών το δημοτικό ραδιόφωνο εμπλουτίζεται με νέες ενημερωτικές, μουσικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.