Αντιδρούν οι γονείς στη δήλωση Γαβρόγλου για αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων

Κοινωνια Τρίτη, 11η Σεπτεμβρίου 2018
c4e11d03b280f0a2bf415d35f62cf0f4.jpg

«Ο υπουργός Παιδείας προσπαθώντας να εξωραΐσει και να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία χαϊδεύει τα αυτιά των μικρών μαθητών, μη αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους γονείς και χωρίς να εγγυάται την κάλυψη της πρωινής ζώνης 7-9 πανελλαδικά σε όλα τα σχολεία για τους γονείς που η εργασία τους ξεκινάει πρωί – πρωί» δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Δημήτρης Λάμπρου, αναφορικά με την δήλωση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με την αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι του χρόνου θα ξεκινούν τα μαθήματα από τις 9:00. «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω», σχολίασε.
«Είναι οι αλλαγές που θεωρούν ‘ουσιαστικές αλλαγές’ στο υπουργείο. Προφανώς εμείς αυτά τα θεωρούμε λίγο επιφανειακά. Είναι μια επιφανειακή αλλαγή, το θέμα είναι τα παιδιά να καλύπτουν τις ανάγκες τους, εδώ δεν έχουμε εκπαιδευτικούς, οι ελλείψεις είναι πολλές. Οι συντηρήσεις των σχολείων έχουν μείνει εκεί που τις αφήσαμε πριν το καλοκαίρι» δήλωσε στο enikos.gr ο αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Θανάσης Κοκονάς.

«Τα ουσιαστικά προβλήματα των σχολείων είναι οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών και να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις στα σχολεία και όχι αν θα ξεκινούν μισή ώρα ή 40 λεπτά αργότερα. Τα κενά που δημιουργούνται από τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών δίνουν τον χρόνο στα παιδιά για να μπορέσουν να ξεκουραστούν» τόνισε.

Πηγή enikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 12:50ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency