Λέσβος: Ελληνοτουρκική αερομαχία προκάλεσε πανικό στους κατοίκους – Δεκάδες κλήσεις στην αστυνομία

Κοινωνια Παρασκευή, 7η Σεπτεμβρίου 2018
018d0deeba4751450aff698723bc0ab5.jpg

Έντρομοι οι κάτοικοι από τον εκκωφαντικό θόρυβο λόγω της χαμηλής πτήσης των μαχητικών

Αναστάτωση επικράτησε περίπου στις εννέα το βράδυ της Πέμπτης στη Λέσβο, από τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκάλεσε εικονική ελληνοτουρκική αερομαχία.

Ο θόρυβος μάλιστα ήταν τόσο έντονος που είχε ως αποτέλεσμα να σειστούν κτίρια και οι πολίτες να καλούν την αστυνομία, ανήσυχοι για το τι συμβαίνει.

Συγκεκριμένα περίπου στις 20:30 με 21:00 το βράδυ της Πέμπτης, έξι τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 έκαναν ασκήσεις εκπαίδευσης στην περιοχή ανάμεσα σε Λήμνο και Λέσβο. Τα τέσσερα εξ αυτών έκαναν ασκήσεις αερομαχίας ανά δύο, ενώ τα άλλα δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά ήταν εκεί προστατεύοντας τα τέσσερα.

Όταν δύο ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά, τα δύο οπλισμένα τουρκικά F-16, κινήθηκαν σε μια περιοχή περίπου 9-10 ναυτικά μίλια νότια της Μυτιλήνης.

Πετώντας σε ύψος 15.000 ποδών, οι Τούρκοι πιλότοι επέλεξαν να σπάσουν το φράγμα του ήχου κάτι που ακούστηκε σαν να σημειώνονται εκρήξεις στους κατοίκους αρκετών περιοχών της Μυτιλήνης.

Πιθανολογείται ότι και τα δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 έσπασαν το φράγμα του ήχου με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, γεγονός που προκάλεσε δυνατό και συνεχόμενο ήχο και είχε ως αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι.

Αντίστοιχος θόρυβος είχε ταράξει και τη Λήμνο, στις 11 Αυγούστου του 2017.

protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Παρασκευή, 24 Απριλίου 9:03ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency