Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στην Κάλυμνο οι εκδηλώσεις για την 194η Επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα, παρουσία του Διοικητού του Ναυτικού Σταθμού Κω, Πλωτάρχη Ιωάννου-Γεωργίου Καρδαρά ΠΝ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΝ.
Επιπλέον στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος κ. Λ. Ναζίφης, ο Έπαρχος Κω κ. Γ. Χαλκιδιός, ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Ι. Γαλουζής και λοιπές αρχές.
Τόν Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η κα Μπιλλήρη Ευδοκία Διευθύντρια του 1ου Δημ.Σχολείου Πόλεως Καλύμνου.
Η εν λόγω ναυμαχία, που έλαβε χώρα στις 29 Αυγούστου 1824 στη θαλάσσια περιοχή Λέρου – Καλύμνου, ήταν η μεγαλύτερη της Ελληνικής Επανάστασης του ’21. Εβδομήντα πέντε πλοία του Ελληνικού Στόλου με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, αντιμετώπισαν εκατό θωρακισμένα πολεμικά πλοία του Οθωμανικού Στόλου προερχόμενα από Τουρκία, Αίγυπτο, Αλγερία και Τυνησία. Ο αντίπαλος στόλος συνετρίβη, ενώ παράλληλα συνελήφθη πλήθος αιχμαλώτων μεταξύ των οποίων και ο Τυνήσιος Ναύαρχος.
Πραγματοποιήθηκαν στο Ζηπάρι τα εγκαίνια των τριών νέων κλειστών αθλητικών θόλων της Κω, παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη, ο οποίος δεσμεύτηκε για νέα ανταποδοτικά έργα
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης, απαντά σε δημοσίευμα για την παρουσία του στην Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του
Με αφορμή τη συζήτηση στην Κω για τη διανομή φυλλαδίων της ΚΝΕ έξω από σχολείο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η ειρηνική διαμαρτυρία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα
Την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Κω για το συνεχιζόμενο φαινόμενο εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων στους προαύλιους χώρους των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας