Καταδίωξη ταχύπλοου με πυροβολισμούς στην Κω - Είχε αποβιβάσει παράτυπους μετανάστες

Αστυνομικο Παρασκευή, 20η Ιουλίου 2018
e0460a2605ebeff9aaa529fc5e9e3398.jpg

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Κω, για ύπαρξη ταχύπλοου σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο προσέγγιζε τις ακτές της παραλίας “ΦΩΚΑ” ν.Κω.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που εντόπισε το προαναφερόμενο ύποπτο σκάφος, το οποίο νωρίτερα είχε αποβιβάσει στην ξηρά έντεκα (11) αλλοδαπούς, οι οποίοι και εντοπίστηκαν από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφωνόταν στα συνεχή ηχητικά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να εμβολίσει, ανεπιτυχώς, το σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Μετά από ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, το καταδιωκόμενο σκάφος ακινητοποιήθηκε και ο 24χρονος αλλοδαπός χειριστής του, συνελήφθη για παράνομη είσοδο, παράνομη διακίνηση προσώπων, αντίσταση και απείθεια.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 1:53ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency