Ν.Σαντορινιός: Δυναμικό ξεκίνημα της πλατφόρμας του ΜΙ κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας της

Πολιτικη Παρασκευή, 13η Ιουλίου 2018
4d24dc24974dd251beef7ccbe5ee00a6.jpg

«Δυναμικό ξεκίνημα της πλατφόρμας του ΜΙ κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας της»

Ενεργή είναι από την Τρίτη 10 Ιουλίου η πλατφόρμα του ΜΙ www.metaforikoisodynamo.gr και μέχρι σήμερα τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί αποδεικνύουν την μεγάλη αποδοχή που έχει το μέτρο στον νησιωτικό πληθυσμό.

Μέσα σε τρείς μέρες, οι εκδόσεις Μοναδικών Αριθμών Νησιωτών- ο κωδικός δηλαδή για τη χρήση του μέτρου- έχουν ξεπεράσει τις 5.300, ενώ κατέστησαν δικαιούχοι πάνω από 2.000 νησιωτικές οικογένειες, σε πάνω από 28 νησιά.

Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα λειτουργίας του μέτρου, έχει εκδοθεί, με βάση το μηχανισμό του μέτρου, ικανοποιητικός αριθμός εισιτηρίων και νησιώτες ταξιδεύουν ήδη, ωφελούμενοι από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, για πρώτη φορά στην ιστορία της νησιωτικής πολιτικής της χώρας μας.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι η πλειονότητα των κεντρικών πρακτορείων ακτοπλοϊκών εταιρειών της χώρας, με επιτυχία, έχει ενσωματώσει στα συστήματα εκδόσεων εισιτηρίων τους, τη χρήση του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί και για τα κατά τόπους πρακτορεία μέσα στην άλλη εβδομάδα. Παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες θα είναι δυνατή η διαδικτυακή αγορά εισιτηρίων με τη χρήση ΜΑΝ.

Να τονιστεί, επίσης, ότι τις πρώτες μέρες λειτουργίας της, η πλατφόρμα ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις των πολιτών, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα τεχνικό πρόβλημα, και συνεχίζει να εξυπηρετεί με άμεσο και γρήγορο ρυθμό τους δικαιούχους του μέτρου.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι οι δικαιούχοι μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.metaforikoisodynamo.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, TAXIS, και να λαμβάνουν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη, αφού έχουν συμπληρώσει τα προσωπικά τους στοιχεία και έχουν δώσει ένα τραπεζικό iban. Με το ΜΑΝ μπορούν να εκδίδουν τα εισιτήρια στα οποία είναι δικαιούχοι, μέσω οποιουδήποτε πρακτορείου, και στο τέλος του μήνα, αυτόματα, θα πιστώνεται στο λογαριασμό τους η διαφορά του κόστους.

Κατά την εφαρμογή της πιλοτικής φάσης (Ιούλιος 2018- Δεκέμβρης 2018-) το μέτρο του ΜΙ πρόκειται να χρηματοδοτήσει τις μεταφορές, από και προς τα νησιά, τόσο των νησιωτών, όσο και των εμπορευμάτων, με 60εκ €, κάνοντας πραγματικότητα την πρώτη νησιωτική πολιτική που λαμβάνει υπόψη την εδαφική συνοχή και το δικαίωμα σε ευκαιρίες ισότιμης μετακίνησης και πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες. Από 1/1/2019 το μέτρο, με χρηματοδότηση τουλάχιστον 150εκ. € από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, θα ισχύει για όλα τα νησιά της χώρας, πλην Κρήτης, Ευβοίας και Λευκάδας. Οι νησιώτες για οποιοδήποτε ζήτημα ή απορία, μπορούν να επικοινωνούν στη σταθερή γραμμή υποστήριξης του μέτρου, 215-215-7830, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 πμ - 17:00 μμ. και εναλλακτικά να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους, μέσω της ειδικής φόρμας που υπάρχει, στον ιστότοπο.

Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
15 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 7:08ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας