Το μέτρο αφορά την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, την Κω και την Λέρο .Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, μίλησε για πολιτικά δεσμευτική συμφωνία με Ισπανία και Γερμανία - Δεν ξεκαθάρισε σε ποιες χώρες εντός Ευρώπης θα δημιουργηθούν τα hot spot - Ανοιχτό να δεχτεί μετανάστες από αλλες χώρες, στη βάση της επανένωσης οικογενειών
Είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.Το συζήτησαν ξανά χτες και σήμερα, είπε, έχει δώσει εντολή σήμερα, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά.
Τόνισε ότι πρόκειται για «εξαιρετικά θετική εξέλιξη».
Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.
H ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση!
Αύριο Τετάρτη στις 20:00!
Δελτίο Τύπου – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διάθεση σχολικών ειδών