Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση βολών καμπύλης τροχιάς με ταυτόχρονη υποστήριξη μονάδων ελιγμού της 1ης Στρατιάς, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε τεχνολογία, να αντιμετωπίσουν κάθε εξωτερική πρόκληση.
Το διάστημα από 4 έως 6 Ιουνίου 2018, διεξήχθη στο Πεδίο Βολής «ΠΕΤΡΩΤΩΝ», εκπαίδευση στον συντονισμό και παροχή υποστήριξης στις Μονάδες Ελιγμού, με την συμμετοχή όλων των συστημάτων και μέσων πυρός καμπύλης τροχιάς (ΠΕΠ MLRS, ΠΕΠ RM-70, PhZ -2000, M109, Μ106) της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – OHQ, με ανάπτυξη Ραντάρ και Μετεωρολογικών Σταθμών.
Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη βολή συνδυάστηκε με την ταυτόχρονη υποστήριξη τμημάτων ελιγμού (Πεζικό, Τεθωρακισμένα) που ενεργούν στην ΠΕ/Δ΄ΣΣ, προσομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, η εκπαίδευση έγινε υπό ρεαλιστικές συνθήκες και αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης στις εμπρός Διοικήσεις. Εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων.
Την παραπάνω δραστηριότητα, παρακολούθησε ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – OHQ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.







Τα οκτώ σημεία του υπομνήματος και οι δεσμεύσεις για την επίλυσή τους
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με κατοίκους του Πυλίου, δεσμευόμενος για μείωση του πληθυσμού της δομής από την 1η Νοεμβρίου και για προώθηση αντισταθμιστικών έργων στην περιοχή.
Στις δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο «Digital Islands» στις Αζόρες
Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, συνοδεύοντας τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης για την προώθηση σημαντικών έργων ύδρευσης και περιβαλλοντικών υποδομών στα δύο νησιά
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας