Eurostat: Ασυνόδευτοι ανήλικες το 12,4% των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα

Πολιτικη Πέμπτη, 17η Μαΐου 2018
98e88f1559d6ffa8241ce4894bc6bc89.jpg

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2017, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το 12,4% των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα είναι ασυνόδευτοι ανήλικες, που αντιστοιχεί σε έναν αριθμό περίπου 2.500 ατόμων.

Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς αυξημένος, κατά 4%, σε σχέση με το 2016 και παραμένει μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Ιταλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με τη Eurostat και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνολικά, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., το 2017 κατατέθηκαν αιτήσεις ασύλου από 31.395 ασυνόδευτους ανήλικες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 14,8% των συνολικών αιτήσεων ασύλου στην Ε.Ε. Οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου από ασυνόδευτους ανήλικες κατατέθηκαν στην Ιταλία με πάνω από 10.00 αιτήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί στο 65% των αιτήσεων ασύλου που κατατέθηκαν στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 32% των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ε.Ε. έκαναν αίτηση ασύλου στην Ιταλία. Ακολουθεί η Γερμανία με 29% (9.100 αιτήσεις), η Ελλάδα με 8% (2.500 αιτήσεις), το Ηνωμένο Βασίλειο με 7% (2.200 αιτήσεις), η Αυστρία με 4% (1.400 αιτήσεις), η Σουηδία με 4% (1.300 αιτήσεις) και η Ολλανδία με 4% (1.200 αιτήσεις).

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των αιτήσεων ασύλου από ασυνόδευτους ανήλικες το 2017 στην Ιταλία, κατά 66%, μέσα σε ένα χρόνο. Αντιθέτως, την ίδια χρονιά καταγράφηκε σημαντική μείωση στη Γερμανία (-75%), στην Αυστρία (-65%), στη Σουηδία (-40%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία (-31%).

Τέλος, όσον αφορά ειδικά για την Ελλάδα, το 94% των ασυνόδευτων ανήλικων που κατέθεσαν αίτηση ασύλου το 2017 ήταν αγόρια και το 5% παιδιά κάτω των 14 ετών. Το 48% των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα είναι από το Πακιστάν, το 21% από το Αφγανιστάν και το 13% από τη Συρία. Στην Ε.Ε., το 17% των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζήτησαν άσυλο είναι από το Αφγανιστάν, το 10% από την Ερυθραία και το 8% από την Γκάμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
15 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 9:38ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας