ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Προσβολή Ελαιώνων από το έντομο Ρυγχίτη- Οδηγίες αντιμετώπισης

Κοινωνια Σάββατο, 28η Απριλίου 2018
d2afab10705332e6ab6f54b576675bf9.jpg

«Προσβολή Ελαιώνων από το έντομο Ρυγχίτη- Οδηγίες αντιμετώπισης »

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκάνησου της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι: ύστερα από παρατηρήσεις και έρευνες που πραγματοποίησαν Γεωπόνοι της Υπηρεσίας μας τα τελευταία έτη, διαπιστώθηκε σε ορισμένες περιοχές του Νομού, προσβολή ελαιώνων από το έντομο Ρυγχίτη (Rhynchitescribripennsis).

Τα τέλεια έντομα αρχίζουν να εμφανίζονται περίπου κατά τα τέλη Απριλίου & τον μήνα Μάιο με μέγιστο περίπου στις αρχές με μέσα Ιουνίου, ανάλογα των καιρικών συνθηκών.

Σε δένδρα που είχαν ζημιά τα προηγούμενα έτη και παρουσιάζουν διαβρώσεις από ρυγχίτη στο φύλλωμα την άνοιξη, συνιστάται ψεκασμός, αμέσως μετά την άνθηση (αφού θα έχουν πέσει όλα τα πέταλα του άνθους).

Οδηγίες Αντιμετώπισης.

  1. 1. Κατάλληλα φυτοφάρμακα για ψεκασμό είναι όλα τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα για την ελιά. Μεγάλη προσοχή να δοθεί κατά τη χρήση των σκευασμάτων γιατί πρέπει να τηρούνται με σχολαστικότητα οι οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα των φαρμάκων και οι προφυλάξεις που αναγράφονται σε ιδιαίτερο πλαίσιο.
  2. 2. Η καλλιέργεια του εδάφους (φρεζάρισμα) συντελεί στη μείωση των πληθυσμών του ρυγχίτη
  3. 3. Εάν η προσβολή εντοπίζεται σε λίγα δένδρα, το τίναγμα των κλάδων την άνοιξη νωρίς το πρωί και συλλογή και καταστροφή όλων των ενηλίκων εντόμων που πέφτουν, είναι ένα χρήσιμο μέτρο αντιμετώπισης (χωρίς φυτοφάρμακα).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου στη Ρόδο στα τηλ 2241364926 & 2241364927 και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Π. Ε. Κω, Καρπάθου και Καλύμνου.

Ε.Π.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-114853.png
Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Τα μέλη του πληρώματος του στρατιωτικού ελικοπτέρου έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

dhmarxeionew.webp
65 μόνιμους εργαζόμενους ΥΕ θα προσλάβει ο Δήμος Κω. Οι 64 θέσεις για την καθαριότητα

Αποκλειστικά μέσω Α.Σ.Ε.Π. η διαδικασία από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-102520.png
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να  εξεταστεί  η συμπερίληψη όλων των δικαιούχων συντάξεων χηρείας στην αναστολή περικοπής συντάξεων»

Την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις χηρείας και για τους δικαιούχους με ημερομηνία θανάτου πριν από τις 13 Μαΐου 2016 ζητά με παρέμβασή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 12:30ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας