«Προσβολή Ελαιώνων από το έντομο Ρυγχίτη- Οδηγίες αντιμετώπισης »
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκάνησου της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι: ύστερα από παρατηρήσεις και έρευνες που πραγματοποίησαν Γεωπόνοι της Υπηρεσίας μας τα τελευταία έτη, διαπιστώθηκε σε ορισμένες περιοχές του Νομού, προσβολή ελαιώνων από το έντομο Ρυγχίτη (Rhynchitescribripennsis).
Τα τέλεια έντομα αρχίζουν να εμφανίζονται περίπου κατά τα τέλη Απριλίου & τον μήνα Μάιο με μέγιστο περίπου στις αρχές με μέσα Ιουνίου, ανάλογα των καιρικών συνθηκών.
Σε δένδρα που είχαν ζημιά τα προηγούμενα έτη και παρουσιάζουν διαβρώσεις από ρυγχίτη στο φύλλωμα την άνοιξη, συνιστάται ψεκασμός, αμέσως μετά την άνθηση (αφού θα έχουν πέσει όλα τα πέταλα του άνθους).
Οδηγίες Αντιμετώπισης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου στη Ρόδο στα τηλ 2241364926 & 2241364927 και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Π. Ε. Κω, Καρπάθου και Καλύμνου.
Ε.Π.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ
Τα μέλη του πληρώματος του στρατιωτικού ελικοπτέρου έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Αποκλειστικά μέσω Α.Σ.Ε.Π. η διαδικασία από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου
Την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις χηρείας και για τους δικαιούχους με ημερομηνία θανάτου πριν από τις 13 Μαΐου 2016 ζητά με παρέμβασή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας