Κινητικότητα επικρατεί σε Αθήνα και Αγκυρα ενόψει της άσκησης «Efes» της γείτονος στο Αιγαίο.
Μετά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με δηλώσεις ότι τα Ίμα ανήκουν στην Τουρκία το Πεντάγωνο παρακολουθεί στενά την προγραμματισμένη τουρκική άσκηση «Efes2018», που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή.
Τις τελευταίες ώρες συγκεντρώνονται ισχυρές τουρκικές δυνάμεις στα παράλια της Μικράς Ασίας και κοντά στα Ιμια. Η ετήσια προγραμματισμένη άσκηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας με την κωδική ονομασία «Efes2018»περιλαμβάνει και αποβατικά σενάρια και μεγάλο όγκο ναυτικών δυνάμεων στην καρδιά του Αιγαίου. Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 7 Μαΐου, αλλά η μεγάλη συγκέντρωση πλοίων στην περιοχή της Αλικαρνασσού (Bodrum) απέναντι από την Κω, προκαλεί προβληματισμό στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Η προαναγγελία της άσκησης EFES έγινε με τις ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.
Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικό διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Αποκλειστικά μέσω Α.Σ.Ε.Π. η διαδικασία από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας