120 μετανάστες έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες σε Λέρο και Κω. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση από τα αρμόδια Λιμεναρχεία οι 73 εντοπίστηκαν στη Λέρο και οι 47 στην Κω (πατήστε εδώ και εδώ για τα σχετικά ρεπορτάζ).
Σύμφωνα με πληροφορίες του Kosnews24.gr οι περισσότεροι εκ των μεταναστών είναι από το ΙΡΑΚ, μάλιστα από τους 73 μετανάστες στη Λέρο οι 68 είναι υπήκοοι ΙΡΑΚ και περίπου οι μισοί που εντοπίστηκαν στην Κω είναι και αυτοί Ιρακινοί.
Ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες το 1/3 των μεταναστών είναι ανήλικοι, αφού από τους 73 στη Λέρο οι 21 είναι ανήλικοι και από τους 47 στην Κω οι 21 είναι ανήλικοι.
Αν υπολογίσει κανείς και τους 300 περίπου μετανάστες που έφτασαν χθες στη Μυτιλήνη, είναι εμφανές ότι έχουν αυξηθεί οι ροές μεταναστών προς τα νησιά μας.
Κείμενο του Νίκου Μυλωνά.
Κείμενο του Καΐσερλη Κώστα.
Λόγω ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης.
Επεκτείνεται το μέτρο για δαπάνες έως 16.000 ευρώ σε εργασίες και υλικά ανακαίνισης - Μείωση φόρου έως 3.200 ευρώ τον χρόνο για πέντε έτη, με ηλεκτρονικές πληρωμές και νόμιμα παραστατικά