Τσαβούσογλου: Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο

Πολιτικη Τετάρτη, 21η Μαρτίου 2018
fde722bdc041f450354bdefe9e7fbc9c.jpg

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για το Αιγαίο προέβη την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης, η οποία είχε κατατεθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

«Το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα θαλάσσια σύνορα σε σχέση με αυτά στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε:

«Το υπουργείο μας από το 1996 με ανακοινώσεις του έχει αναφέρει τις απόψεις του για τα προβλήματα του Αιγαίου και πως δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους, όπως και οποιεσδήποτε ενέργειες δεν θα δημιουργήσουν κάποιο νομικό τετελεσμένο».

Ο κ. Τσαβούσογλου ολοκλήρωσε την απάντησή του σημειώνοντας ότι από τη μέρα «που ήρθαμε στη διακυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τίποτα στο καθεστώς στο Αιγαίο».

με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
12 °C
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 9:30ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency