Δήμος Κω: Πέντε μεγάλα έργα στην Κω εντάχθηκαν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Πολιτικη Πέμπτη, 15η Μαρτίου 2018
091231ccf24ae6a66f863c33e307224c.jpg

“Πέντε μεγάλα έργα στην Κω, συνολικού ύψους 7,5 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.”

Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα με καλές ειδήσεις για την Κω.

Στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, που ανακοίνωσε σήμερα ο Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτσης, εντάχθηκαν 5 μεγάλα έργα που περιλαμβάνονταν στην πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Κω.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

-Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

-Επέκταση συστήματος τηλελέγχου και τηλεχειρισμού και παρακολούθησης των ποιοτικών δεδομένων του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών, προϋπολογισμού 1.499.000 ευρώ.

-Κατασκευή εξεδρών (σκάλες) σε Τιγκάκι και Μαρμάρι, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

-Έργα προστασίας των ανατολικών ακτών της Κω από το φαινόμενο της διάβρωσης, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

-Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή στη θέση σφαγεία, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης τονίζει:

Η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τους πόρους του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος από τα 50 εκ. ευρώ στα 169 εκ ευρώ για τους Δήμους της Δωδεκανήσου, των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου, είναι μια σωστή απόφαση.

Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τις θετικές κινήσεις και να το λέμε ξεκάθαρα.

Με αυτό τον τρόπο μας δόθηκε η δυνατότητα να εντάξουμε 5 σημαντικά έργα που περιλαμβάνονταν στην πρόταση του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ.

Είναι πολύ σημαντικό, ότι τα έργα που περιλαμβάνονταν στην πρόταση του Δήμου Κω, χαρακτηρίζονταν από υψηλό βαθμό ωρίμανσης, κάτι που συνετέλεσε στην ένταξή τους στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Από αύριο το πρωί θα είμαστε έτοιμοι να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες.

Τη Δευτέρα το πρωί θα συγκαλέσω σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ.κ Χατζηκαλύμνιου και Γερασκλή, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ και των τεχνικών υπηρεσιών για να εξετάσουμε τις συνθήκες και τα προαπαιτούμενα για την άμεση υλοποίηση των πέντε αυτών έργων.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20250818_125005_copy_1600x1200.jpg
Κραυγή αγωνίας από τον Ναυτικό Όμιλο Κω για να μην χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής

Ο Ναυτικός Όμιλος Κω ζητά παραχώρηση των εγκαταστάσεων χωρίς πλειστηριασμό – Για κίνδυνο αποκλεισμού της παραλίας από μεγάλα ξενοδοχεία, κάνει λόγο η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κω Νικόλ Μουζάκη.

stighmiotipo-othonis-2025-08-18-094233.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Χαλήλ Τλε

Σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου η κηδεία του.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Τρίτη, 19 Αυγούστου 8:45ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency