Μ.ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Η κυβέρνηση δημιουργεί νοσηρό κλίμα. Όλα στο φως, να μη μείνει καμία σκιά.

Πολιτικη Τρίτη, 13η Φεβρουαρίου 2018
f1884cbffe6ae810e439f491655d7592.jpg

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση δημιουργεί νοσηρό κλίμα. Όλα στο φως, να μη μείνει καμία σκιά»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, πραγματοποίησε σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς στη Λέσβο, με την ιδιότητα του Τομεάρχη Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μαζί με τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον αναπληρωτή Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέλιο Κονταδάκη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, κ. Μάνου Κόνσολα, στη Λέσβο, πραγματοποιήθηκε εκτενής συνεργασία με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, για τα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις συναντήσεις του με τους φορείς, καθώς και με τα κομματικά στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, ο κ. Κόνσολας, ήταν έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση.
«Η Νέα Δημοκρατία ζητά να έρθουν όλα στο φως. Να μη μείνει καμία σκιά.
Σκιές δεν μπορούν να δημιουργούνται από καταθέσεις ανωνύμων μαρτύρων όταν δεν συνοδεύονται από στοιχεία, αλλά μόνο από εικασίες και υποθέσεις.
Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Για να αποφύγει την πίεση στο θέμα των Σκοπίων και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε κάποιους, επιβάλλει νοσηρές καταστάσεις και μεθόδους.
Αυτό το νοσηρό κλίμα είναι ό, τι χειρότερο χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δημόσιο βίο, στην οικονομία και στους θεσμούς», τόνισε ο κ. Κόνσολας.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τη συζήτηση για τα υπαρκτά προβλήματα, αυτά που απασχολούν τους πολίτες όπως η υπερφορολόγηση, αλλά και η κατάργηση του μοναδικού αναπτυξιακού πλεονεκτήματος που είχαν τα νησιά, όπως είναι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, αλλά και η καταστροφική διαχείριση του μεταναστευτικού που έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την τοπική οικονομία των νησιών.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην εξαγγελία της κυβέρνησης για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, την οποία χαρακτήρισε «πολιτική απάτη», τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να αμβλύνει την οργή των νησιωτών για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
«Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να καταργεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για να εισπράξει, όπως έχει προϋπολογίσει 85 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή να εμφανίζεται ως έχουσα τη δυνατότητα να διαθέσει πολλαπλάσιο ποσό, για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά του Αιγαίου;
Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, τότε γιατί προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που αποτελούσαν το μοναδικό αναπτυξιακό και συγκριτικό τους πλεονέκτημα;
Καταθέσαμε, αμέσως, Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή με συγκεκριμένα ερωτήματα που αποκαλύπτουν το μέγεθος αυτής της απάτης, αλλά ακόμα περιμένουμε τους αρμόδιους Υπουργούς να έρθουν στη Βουλή για να δώσουν απαντήσεις», επισήμανε ο κ. Κόνσολας.

Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Αναβλήθηκαν για αύριο οι Ποδηλατικοί Αγώνες Special Olympics

Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω

astynomianew.webp
Συνελήφθη στην Κω 80χρονος ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου

Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης

stighmiotipo-othonis-2026-10-17-135357.png
Επιστημονική εισήγηση του γιατρού και μέλους του ΔΙΙΚ, κ. Νίκου Στ. Μανούση, στο πλαίσιο των εργασιών του Διεθνούς Ιπποκρατικού Φόρουμ

Στην ομιλία του, ο κ. Μανούσης ανέλυσε πώς η σύγχρονη Μοριακή Βιολογία και η Νευροεπιστήμη έρχονται να επαληθεύσουν την αρχαία διανόηση περί «κράσεως» και αμοιβαίας επίδρασης σώματος και νόου

pxl_20261009_150833236.jpg
Συμμετοχή του ΕΥΔΑΜΟΥ ΚΩ στους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου

Ο Γ.Σ. Εύδαμος Κω συγχαίρει τις αθλήτριές του που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
15 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 3:21ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας