To Eurogroup ενέκρινε προς την Ελλάδα εκταμίευση δόσης ύψους 6,7 δισ. ευρώ σε δύο υποδόσεις, με προϋπόθεση την εφαρμογή σχεδόν και των 88 προαπαιτουμένων, ένα από τα οποία είναι η αύξηση του ΦΠΑ από την 1/07/2018 στην Κω, Λέρο, Χίο Σάμο, Λέσβο.
Η Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών (Compliance Report) μιλά μεταξύ των άλλων για 10.000 πλειστηριασμούς ακινήτων το 2018, και για 40.000 ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια, για μείωση του αφορολόγητου (από τα 8.700 ευρώ στα 5.700 ευρω) από το 2019, αν το Μάιο ΔΝΤ σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και την κυβέρνηση εκτιμήσουν ότι αυτό απαιτείται για να πιαστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019,
αλλά και για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο) από την 1η Ιουλίου 2017, όπως δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές.
Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών στις 19 Δεκεμβρίου 2017, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους Θεσμούς την παράταση του μέτρου των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε αυτά νησιά μέχρι τέλος Ιουνίου 2018 και δικαιολόγησε την εξαίρεσή τους από την αύξηση ΦΠΑ ως ακολούθως:
"Στα σημερινά επίπεδα θα παραμείνει ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά τού Αιγαίου που δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών. H κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά συμφώνησε με τους θεσμούς την παράταση του μέτρου των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ για τη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, μέχρι την 30/6/2018".
Συνελήφθησαν ένας 26χρονος και μια 32χρονη!
Δείτε τι προβλέπει η μελέτη που παρέδωσε ο ΚΩΑΝ ΑΕ στον Δήμο Κω.
Δείτε τις μελέτες!
Δείτε το πρόγραμμα προβολών.