Την έντονη αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκάλεσαν οι δηλώσεις στις οποίες φέρεται ότι προέβη ο υπουργός Εσωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Γερμανός υπουργός , επέρριψε ευθύνες στους δημάρχους νησιωτικών δήμων, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στα hot spots .Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Γιώργος Πατούλης , απέστειλε επιστολή στον ίδιο τον Γερμανό υπουργό , στην οποία του επισημαίνει ότι όφειλε να γνωρίζει «ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον ως Γερμανός Υπουργός, την σημαντική ανθρωπιστική συνεισφορά των δημοτικών αρχών αλλά και των τοπικών κοινωνιών των ελληνικών νησιών, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού προβλήματος».
Ακόμη του επισημαίνει ότι η άποψη που διατυπώνει. «είναι διαμετρικά αντίθετη με την άποψη που διατυπώθηκε στις 7 Μαρτίου 2017, από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο οποίος συνεχάρη την ελληνική αυτοδιοίκηση για την τεράστια συμβολή της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος».
Ο κ Πατούλης στην επιστολή του προς τον Γερμανό υπουργό τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το προσφυγικό ζήτημα, οι νησιωτικοί Δήμοι της Ελλάδας κλήθηκαν να διαχειρισθούν χωρίς επαρκή οικονομική βοήθεια και μέσα, τεράστιο αριθμό προσφυγικών ροών που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν σε αριθμό και τον αριθμό των κατοίκων των νησιών αυτών. Σύμφωνα με στοιχεία, 1.200.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν το διάστημα αυτό από τα νησιά μας. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει στην επιστολή του ότι αυτό που απαιτείται είναι η η χάραξη κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και όχι να επιρρίπτονται «ευθύνες για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σε μικρούς Δήμους χωρών που αποτελούν πύλες υποδοχής των ροών».
Σχολιάζοντας τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού , τόνισε: «ελπίζουμε η λανθασμένη πληροφόρηση του Γερμανού υπουργού να μην προέρχεται από συγκεκριμένες κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επιχειρούν να αποδώσουν ευθύνες στους δημάρχους για να αποκρύψουν τις δικές τους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω
Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης
Στην ομιλία του, ο κ. Μανούσης ανέλυσε πώς η σύγχρονη Μοριακή Βιολογία και η Νευροεπιστήμη έρχονται να επαληθεύσουν την αρχαία διανόηση περί «κράσεως» και αμοιβαίας επίδρασης σώματος και νόου
Ο Γ.Σ. Εύδαμος Κω συγχαίρει τις αθλήτριές του που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας