Υποσχέθηκε και μελέτες για νέο αεροδρόμιο, επέκταση του λιμανιού και ίδρυση σχολής δυτών
Πλούσια συζήτηση για τα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους φορείς του νησιού, λίγο πριν από την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Καλυμνίων, πρωτοβουλία που αποτέλεσε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
«Από σήμερα είστε συμπατριώτης των απανταχού Καλυμνίων», είπε στον κ. Τσίπρα ο δήμαρχος Καλύμνου Ιωάννης Γαλουζής, δηλώνοντας βέβαιος ότι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού η Κάλυμνος θα βρει έναν μόνιμο συμπαραστάτη.
Στη σύσκεψη, νωρίτερα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Γαλουζής, ο έπαρχος Γιάννης Θεμέλαρος και άλλοι τοπικοί φορείς, καθώς επίσης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Κάμμενος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός και οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός.
«Δίνετε τη μάχη να κρατήσετε τον τόπο όρθιο» τόνισε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τους Καλύμνιους
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε να είμαι επίτιμος δημότης» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη του νησιού. Ευχαρίστησε τους Καλύμνιους εκ μέρους όλων των Ελλήνων «όχι μόνο γιατί φυλάτε Θερμοπύλες αλλά γιατί δίνετε τη μάχη της μόρφωσης της προκοπής, δίνετε τη μάχη να κρατήσετε τον τόπο όρθιο, ξέρω πόσες ιδιαίτερες δυσκολίες συνεπάγεται η ζωή στο νησί» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Στο πλαίσιο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αν και αναγνωρίζεται η νησιωτικότητα ακόμα και από την ΕΕ δεν προβλέπονται μέτρα διευκόλυνσης.
Τον Φεβρουάριο θα υπάρξουν τα πρώτα μέτρα ανακούφισης είπε ο πρωθυπουργός που αφορά στα καύσιμα και την επιδότηση εισιτηρίων.
Παράλληλα υποσχέθηκε άμεσες μελέτης για την επέκταση ή και μεταφορά του αεροδρομίου του νησιού που όπως είπε βρίσκεται σε λάθος σημείο καθώς επίσης και επέκταση του λιμανιού για να μπορεί να υποδέχεται μεγάλα σύγχρονα καράβια.
Τέλος μίλησε και για τη σχολή δυτών που θα γίνει στο παλαιό παρθεναγωγείο του νησιού.
«Μέρα μέρωσε, τώρα που ξημερώνει», αυτή είναι σήμερα η αλήθεια για την χώρα μας. Επιτέλους ξημερώνει μια καινούργια, καλύτερη μέρα για τον τόπο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κάλυμνο, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που εξήγγειλαν έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, «εμείς δεν το εξαγγέλλουμε, το καταφέρνουμε, βγαίνουμε από την κρίση, βγαίνουμε από τα μνημόνια».
Απαντώντας σε ένα αίτημα δεκαετιών των νησιωτών, ο πρωθυπουργός εξήγησε πώς γίνεται πράξη η υλοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος μας είναι το μέτρο αυτό να μην αφορά μόνο τη Δωδεκάνησα ή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά από το 2019 και μετά να αφορά κάθε νησιώτη και κάθε νησιώτισσα».
protothema.gr
Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω
Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης
Στην ομιλία του, ο κ. Μανούσης ανέλυσε πώς η σύγχρονη Μοριακή Βιολογία και η Νευροεπιστήμη έρχονται να επαληθεύσουν την αρχαία διανόηση περί «κράσεως» και αμοιβαίας επίδρασης σώματος και νόου
Ο Γ.Σ. Εύδαμος Κω συγχαίρει τις αθλήτριές του που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας