ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου για ΦΠΑ : Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των νησιωτών από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει όριο!

Πολιτικη Τετάρτη, 20η Δεκεμβρίου 2017
e28c4a402c1141640f55401c99311571.jpg

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των νησιωτών από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει όριο! Καταργούν τηv μοναδική νησιωτική πολιτική με τρόπο ξεδιάντροπο και προκλητικό και την ίδια ώρα, για να αποφύγουν την οργή των νησιωτών, μοιράζουν «χάντρες και καθρεφτάκια» στους κατοίκων των νησιών μας ως γνήσιοι πολιτικάντηδες παλαιάς κοπής!
Με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση του ΦΠΑ σε 27 νησιά του Αιγαίου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε ότι εκτός από κυβέρνηση των φόρων και των πλειστηριασμών, είναι αδίστακτη και άκρως επικίνδυνη για την συνοχή και την ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου. Δεν διστάζει από το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών να εξαιρεί την εσχατιά της Ελλάδας και της Ε.Ε, το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Τήλο, την Χάλκη, την Κάσο, την Κάλυμνο, την Νίσυρο, την Κάλυμνο, την Τέλενδο, τους Λειψούς, την Ψέριμο, την Αστυπάλαια, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τα Λέβιθα, την Πάτμο, τους Αρκιούς... Δημιουργούν κοινωνικές ανισότητες, στρέφουν τους νησιώτες τον έναν εναντίον του άλλου δημιουργώντας νησιά δύο ταχυτήτων και αντί να σκύβουν το κεφάλι πανηγυρίζουν για το «κατόρθωμά» τους.
Καταδικάζουν τα νησιά σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό και μοιράζουν επιδόματα, (έκτακτο κοινωνικό αντιστάθμισμα το ονομάζουν), προσπαθώντας να μετριάσουν την αγανάκτηση και τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων. Πήραν φόρα με τα επιδόματα της ντροπής και νομίζουν ότι έτσι θα γλιτώσουν την κατακραυγή και την συντριβή, όταν θα έρθει η ώρα που θα μιλήσει ο λαός. Καταργούν τον μειωμένο ΦΠΑ που διατρέχει οικονομικά και αναπτυξιακά όλη τη χώρα όπως λένε και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και πετούν «ξεροκόμματα» στους νησιώτες και περιμένουν να τους πιστέψουν! Επίδομα οι Ροδίτες και οι Καρπάθιοι δεν θα πάρουν; Η πολιτική του διαίρει και βασίλευε στην τέλεια εφαρμογή της!

Η συγκυβέρνηση κοροϊδεύει ασύστολα όμως και τους κατοίκους των πέντε νησιών όπου διατηρούνται οι μειωμένοι συντελεστές για μόλις έξι μήνες και μετά καταργούνται κι εκεί οριστικά και αμετάκλητα... Επικαλείται το σοβαρό πρόβλημα με το προσφυγικό που αντιμετωπίζουν τα πέντε νησιά, εκ των οποίων η Κως και η Λέρος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Μετά το εξάμηνο δεν θα υπάρχουν hotspot και πρόσφυγες στα νησιά τους; Και εδώ έχουν έτοιμες τις... χάντρες! Θα εφαρμόσουν το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο το θυμήθηκαν ξαφνικά, ελπίζοντας στην προσωρινή σωτηρία τους από το θυμό των νησιωτών που βιώνουν καθημερινά πρωτόγνωρες συνθήκες από την ανερμάτιστη πολιτική Μουζάλα.
Ακόμα και ο γνωστός... Μαυρογιαλούρος ωχριά μπροστά στους «Μαυρογιαλούρους» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Ερχεται σύντομα η ώρα που θα ανασάνει το Αιγαίο και οι νησιώτες, και θα απαλλαγούμε από την εγκληματική πολιτική των σημερινών κυβερνώντων, που κατέστησαν κενό γράμμα την νησιωτικότητα.
Σύντομα ο λαός θα κληθεί να δώσει τη λύση και να τους στείλει εκεί όπου ήταν πριν από λίγο καιρό, στα σπίτια τους και στην αντιπολίτευση. Όμως να γνωρίζουν, πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα τους στοιχειώνει πάντα η απόφασή τους να βάλουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Αναβλήθηκαν για αύριο οι Ποδηλατικοί Αγώνες Special Olympics

Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω

astynomianew.webp
Συνελήφθη στην Κω 80χρονος ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου

Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης

stighmiotipo-othonis-2026-10-17-135357.png
Επιστημονική εισήγηση του γιατρού και μέλους του ΔΙΙΚ, κ. Νίκου Στ. Μανούση, στο πλαίσιο των εργασιών του Διεθνούς Ιπποκρατικού Φόρουμ

Στην ομιλία του, ο κ. Μανούσης ανέλυσε πώς η σύγχρονη Μοριακή Βιολογία και η Νευροεπιστήμη έρχονται να επαληθεύσουν την αρχαία διανόηση περί «κράσεως» και αμοιβαίας επίδρασης σώματος και νόου

pxl_20261009_150833236.jpg
Συμμετοχή του ΕΥΔΑΜΟΥ ΚΩ στους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου

Ο Γ.Σ. Εύδαμος Κω συγχαίρει τις αθλήτριές του που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 6:45ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας