Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ: Να ενσωματωθεί ο λογαριασμός των υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για τα νησιά στο γενικό λογαριασμό της Δ.Ε.Η

Πολιτικη Σάββατο, 16η Δεκεμβρίου 2017
71c57ee3cb0b5e9ed3222120298accd4.jpg

Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ: ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

Για ενσωμάτωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στον γενικό λογαριασμό της Δ.Ε.Η. ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής και να γεννιέται το φαινόμενο του κοινωνικού αυτοματισμού γιατί δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι η υπόλοιπη Ελλάδα πληρώνει το ρεύμα για τα νησιά, έκανε λόγο ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός κατά την ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, χθες (14/12), για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ενεργειακές κοινότητες και άλλες διατάξεις».

Αρχικά, ο Ηλίας Καματερός ανέφερε, ότι το παρόν σχέδιο νόμου λαμβάνει ιδιαιτέρως υπόψη του μια βασική ιδιαιτερότητα της χώρας, την έντονη νησιωτικότητα και οπωσδήποτε θα λύσει πολλά προβλήματα.

Σε σχέση με το λογαριασμό των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που ισχύει για τα νησιά, σημείωσε, ότι καθιερώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, προκειμένου να μην αυξήσουν την τιμή του ρεύματος, έβαλαν και έναν λογαριασμό δίπλα, για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που είναι για τα νησιά. Από την άποψη αυτή, αναρωτήθηκε «Τα νησιά δεν είναι μέρος της ελληνικής επικράτειας; Δηλαδή, τι θα κάνει η Δ.Ε.Η.; Γιατί δεν βγάζει έναν λογαριασμό με το κόστος για την Πελοπόννησο, για τα Γιάννενα, για την Αλεξανδρούπολη κ.τ.λ.; Κάθε επιχείρηση λειτουργεί ενιαία τον προϋπολογισμό της και αλλού της κοστίζει περισσότερο και αλλού λιγότερο».

Πρόσθεσε δε ότι«Αυτή είναι μια πονηριά, ένα κουστούμι που μας φόρεσαν και πρέπει να το αλλάξουμε, όπως αλλάζουμε πολλά και καλά κάνουμε, γιατί δημιουργεί φοβερά προβλήματα στην εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής, για να μην πω ότι ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό. Ξέρουμε πολύ καλά τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της νησιωτικότητας που είναι ένα θέμα που έχει αναγνωρίσει και το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ περισσότερο που έχει σαν στόχο την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων».

Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι αυτά πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να το δουν σοβαρά ώστε να ενσωματωθούν οι ΥΚΩ στον γενικό λογαριασμό «Το ίδιο θα πληρώνει ο καταναλωτής και δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε πόσο ξοδεύουμε για ένα ορεινό χωριό που επιτέλους πήγε ρεύμα και ήταν επανάσταση κάποτε ή πόσο μας κοστίζει σε ένα απομακρυσμένο νησί που είναι υποχρέωση του κράτους να το πάει εκεί πέρα».

Το Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Αναβλήθηκαν για αύριο οι Ποδηλατικοί Αγώνες Special Olympics

Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω

astynomianew.webp
Συνελήφθη στην Κω 80χρονος ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου

Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης

stighmiotipo-othonis-2026-10-17-135357.png
Επιστημονική εισήγηση του γιατρού και μέλους του ΔΙΙΚ, κ. Νίκου Στ. Μανούση, στο πλαίσιο των εργασιών του Διεθνούς Ιπποκρατικού Φόρουμ

Στην ομιλία του, ο κ. Μανούσης ανέλυσε πώς η σύγχρονη Μοριακή Βιολογία και η Νευροεπιστήμη έρχονται να επαληθεύσουν την αρχαία διανόηση περί «κράσεως» και αμοιβαίας επίδρασης σώματος και νόου

pxl_20261009_150833236.jpg
Συμμετοχή του ΕΥΔΑΜΟΥ ΚΩ στους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου

Ο Γ.Σ. Εύδαμος Κω συγχαίρει τις αθλήτριές του που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 6:45ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας