ΦΠΑ στα νησιά: Γ Χατζημάρκος: Να αποδείξουν ότι είναι βουλευτές μιας περιοχής και όχι ενός κόμματος- Η. Καματερός: Είμαι σ΄αυτό το κόμμα γιατί πάντα εξυπηρετεί τον τόπο μου.

Πολιτικη Πέμπτη, 7η Δεκεμβρίου 2017
6f94053b1c8134786da4ba5d0899fae3.jpg

Δεν φαίνεται να έχουν πειστεί οι δανειστές για να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου στα οποία δεν έχουν καταργηθεί.«Η κυβέρνηση δεν το πάλεψε» λένε επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Λέσβου για τον ΦΠΑ και προσανατολίζονται σε κινητοποίησεις.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, εκφράζοντας την ανησυχία του για την έκβαση της υπόθεσης μεταξύ των άλλων κάλεσε τους βουλευτές να αποδείξουν ότι είναι βουλευτές μιας περιοχής και όχι ενός κόμματος .

" Έχω την αίσθηση ότι οι βουλευτές των νησιωτικών περιφερειών στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, όλων των κομμάτων, πρωτίστως των κυβερνητικών (αλλά σε τελική ανάλυση και οι βουλευτές όλων των κομμάτων) σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ οφείλουν αυτή τη φορά, να κάνουν μέσα στην Βουλή αυτό που δεν έκαναν στις προηγούμενες συνεδριάσεις και οποτεδήποτε συζητήθηκε μέχρι τώρα.

Θεωρώ πάρα πολύ υποκριτικό το να ψηφίζονται μέσα στη Βουλή τα μέτρα αυτά και μετά οι άνθρωποι που τα ψήφισαν να καλούν τις κοινωνίες ή τους λοιπούς φορείς, να αντιδράσουμε. Η κατάργηση στις 31 Δεκεμβρίου 2017 σε όλα τα νησιά του Αιγαίου είναι ένα μέτρο το οποίο έχει δείξει ότι μόνον αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει και φυσικά, στα δημοσιονομικά –και ποτέ δεν είναι αργά να αναγνωρίσεις το λάθος σου και να το διορθώσεις" και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να μην ψηφίσουν το μέτρο και να αποδείξουν ότι είναι βουλευτές μιας περιοχής και όχι ενός κόμματος.

«Εμάς στην αυτοδιοίκηση, μας κρίνουν με πολύ αυστηρά μέτρα. Κι εγώ καλώ τους βουλευτές να σεβαστούν και να αποδείξουν τις προβλέψεις του πολιτεύματος και του κανονισμού της Βουλής. Όταν καλείται κάποιος να ψηφίσει, καλείται με το επίθετό του και το όνομα της περιοχής που εκπροσωπεί, γεωγραφικά. Δε νομίζω ότι είναι παράξενο αυτό που ζητώ...» είπε.

Σχολιάζοντας τις θέσεις του κ. Χατζημάρκου οι βουλευτές να πάρουν θέση, αν είναι με τον τόπο ή με το κόμμα σύμφωνα με την ερτ ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερόςείπε :

«εγώ πάντα ήμουν εδώ στον τόπο μου και αν είμαι σ΄αυτό το κόμμα, είμαι διότι πάντα εξυπηρετεί τον τόπο μου. Για μένα δεν είναι δίλημμα. Να το δούμε συνολικά σε όλα τα θέματα και όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα του ΦΠΑ τόνισε και εκεί να κριθούμε με τη συλλογική πολιτική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-17-191805.png
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά - Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η κηδεία

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω

1000018542.webp
«Ορφέας και Ευρυδίκη» - Μία υπέροχη θεατρική παράσταση, γεμάτη συναίσθημα, μεράκι και αγάπη για το θέατρο!

Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Αναβλήθηκαν για αύριο οι Ποδηλατικοί Αγώνες Special Olympics

Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω

astynomianew.webp
Συνελήφθη στην Κω 80χρονος ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου

Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 7:38ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας