ΦΠΑ στα νησιά: Γ Χατζημάρκος: Να αποδείξουν ότι είναι βουλευτές μιας περιοχής και όχι ενός κόμματος- Η. Καματερός: Είμαι σ΄αυτό το κόμμα γιατί πάντα εξυπηρετεί τον τόπο μου.

Πολιτικη Πέμπτη, 7η Δεκεμβρίου 2017
6f94053b1c8134786da4ba5d0899fae3.jpg

Δεν φαίνεται να έχουν πειστεί οι δανειστές για να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου στα οποία δεν έχουν καταργηθεί.«Η κυβέρνηση δεν το πάλεψε» λένε επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Λέσβου για τον ΦΠΑ και προσανατολίζονται σε κινητοποίησεις.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, εκφράζοντας την ανησυχία του για την έκβαση της υπόθεσης μεταξύ των άλλων κάλεσε τους βουλευτές να αποδείξουν ότι είναι βουλευτές μιας περιοχής και όχι ενός κόμματος .

" Έχω την αίσθηση ότι οι βουλευτές των νησιωτικών περιφερειών στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, όλων των κομμάτων, πρωτίστως των κυβερνητικών (αλλά σε τελική ανάλυση και οι βουλευτές όλων των κομμάτων) σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ οφείλουν αυτή τη φορά, να κάνουν μέσα στην Βουλή αυτό που δεν έκαναν στις προηγούμενες συνεδριάσεις και οποτεδήποτε συζητήθηκε μέχρι τώρα.

Θεωρώ πάρα πολύ υποκριτικό το να ψηφίζονται μέσα στη Βουλή τα μέτρα αυτά και μετά οι άνθρωποι που τα ψήφισαν να καλούν τις κοινωνίες ή τους λοιπούς φορείς, να αντιδράσουμε. Η κατάργηση στις 31 Δεκεμβρίου 2017 σε όλα τα νησιά του Αιγαίου είναι ένα μέτρο το οποίο έχει δείξει ότι μόνον αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει και φυσικά, στα δημοσιονομικά –και ποτέ δεν είναι αργά να αναγνωρίσεις το λάθος σου και να το διορθώσεις" και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να μην ψηφίσουν το μέτρο και να αποδείξουν ότι είναι βουλευτές μιας περιοχής και όχι ενός κόμματος.

«Εμάς στην αυτοδιοίκηση, μας κρίνουν με πολύ αυστηρά μέτρα. Κι εγώ καλώ τους βουλευτές να σεβαστούν και να αποδείξουν τις προβλέψεις του πολιτεύματος και του κανονισμού της Βουλής. Όταν καλείται κάποιος να ψηφίσει, καλείται με το επίθετό του και το όνομα της περιοχής που εκπροσωπεί, γεωγραφικά. Δε νομίζω ότι είναι παράξενο αυτό που ζητώ...» είπε.

Σχολιάζοντας τις θέσεις του κ. Χατζημάρκου οι βουλευτές να πάρουν θέση, αν είναι με τον τόπο ή με το κόμμα σύμφωνα με την ερτ ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερόςείπε :

«εγώ πάντα ήμουν εδώ στον τόπο μου και αν είμαι σ΄αυτό το κόμμα, είμαι διότι πάντα εξυπηρετεί τον τόπο μου. Για μένα δεν είναι δίλημμα. Να το δούμε συνολικά σε όλα τα θέματα και όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα του ΦΠΑ τόνισε και εκεί να κριθούμε με τη συλλογική πολιτική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
27 °C
Δευτέρα, 11 Αυγούστου 1:28ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency