Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου- Κριτήριο ανθρωπισμού η στήριξη των ατόμων με αναπηρία

Κοινωνια Κυριακή, 3η Δεκεμβρίου 2017
24d5d5e8ae79e15df58ed934562f4812.jpg

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στους 6 πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία και περίπου 190.000.000 αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή, εξαιτίας της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας, τις δυνατότητες και τις ειδικές της ανάγκες, περιθωριοποιώντας την και στερώντας από αυτήν τη συμμετοχή στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος.

«Οι διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 6 του Συντάγματος καθορίζουν επακριβώς τις υποχρεώσεις της Πολιτείας αλλά και του Κοινωνικού Συνόλου απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία: Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Και προσθέτει : «Από το γράμμα και το πνεύμα των ως άνω διατάξεων προκύπτει ότι η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία είναι κριτήριο αφενός της στάθμης του Ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την κρατική και κοινωνική οργάνωση. Και, αφετέρου, της εφαρμογής της Αριστείας στην πράξη. Και τούτο διότι Πολιτεία και Κοινωνία οφείλουν, ιδίως στο πλαίσιο της αναλογικής ισότητας, να διασφαλίζουν στα Άτομα με Αναπηρία τα μέσα εκείνα, που τους επιτρέπουν να συνεισφέρουν αυτό το οποίο πραγματικώς δύνανται στην όλη προσπάθεια εξυπηρέτησης τόσο του γενικού κοινωνικού όσο και του δημόσιου συμφέροντος.-»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
metrit-1024x768-1.jpg
Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο των ρευματοκλοπών - Ρόδος και Κως στην κορυφή της λίστας

Το μέγεθος του προβλήματος κατέδειξαν στοχευμένοι έλεγχοι που έγιναν τον περασμένο μήνα (Ιούνιο 2025) σε περιοχές με υψηλή επισκεψιμότητα.

kaiserlis2.jpg
Κείμενο διαλόγου και προβληματισμού του Καΐσερλη Κώστα

''ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΟΙΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ! ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ''

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
27 °C
Τρίτη, 29 Ιουλίου 12:35ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency