ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ "Αναστέλλονται για 2 χρόνια οι κατεδαφίσεις και τα πρόστιμα σε κατασκευές εντός λιμενικής ζώνης".

Πολιτικη Παρασκευή, 24η Νοεμβρίου 2017
6574205aad634d1f938e00619037f690.jpg

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ "Αναστέλλονται για 2 χρόνια οι κατεδαφίσεις και τα πρόστιμα σε κατασκευές εντός λιμενικής ζώνης".

Αφού προηγήθηκε σχετική τοποθέτηση του βουλευτή Ηλία Καματερού στην αρμόδια Eπιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τις προηγούμενες μέρες, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, σήμερα κατά την συζήτηση στην ολομέλεια, κατέθεσε τροπολογία που υπέγραψαν και άλλοι βουλευτές και ψηφίστηκε η αναστολή για 2 χρόνια κατεδάφισης και εκτέλεσης ή επιβολής προστίμων στις κατασκευές και χρήσεις εντός των ζωνών λιμένων, με την προϋπόθεση ότι εντός έτους θα εκπονηθούν μελέτες από τους εποπτεύοντες φορείς, ώστε να προσαρμοστούν σ΄αυτές οι κατασκευές.

Επίσης πρότεινε και έγινε αποδεκτό, να δίνεται η δυνατότητα μετά από προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο σε δήμους με μικρά νησιά, όπως η Κάλυμνος με την Ψέριμο και την Τέλενδο, να μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με ακτοπλοϊκές εταιρίες σε όφελος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών.

Με αφορμή τέλος τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ για αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά, καυτηρίασε τον λαϊκισμό τους, αφού ξέρουν ότι σ΄αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί να ψηφιστεί άρση μνημονιακής δέσμευσης αν δεν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

Τόνισε για άλλη μια φορά ότι αυτό γίνεται με διαπραγματεύσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα. και ας μην κατηγορούν οι Νεοδημοκράτες τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτό αφού και αυτοί ψήφισαν το 2015 το μέτρο αυτό, αλλά και από την επιστολή Γιούνκερ φαίνεται ότι ήταν απαίτηση των θεσμών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Από το 2015, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί – στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του ΕΜΣ – να καταργήσει τους χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, καθώς δημιουργούν περιττές στρεβλώσεις και διοικητικές δαπάνες. Μολονότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ειδικές ανάγκες και δυσχέρειες, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι οι πλέον αποτελεσματικοί ή στοχοθετημένοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.»

Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-17-191805.png
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά - Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η κηδεία

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω

1000018542.webp
«Ορφέας και Ευρυδίκη» - Μία υπέροχη θεατρική παράσταση, γεμάτη συναίσθημα, μεράκι και αγάπη για το θέατρο!

Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Αναβλήθηκαν για αύριο οι Ποδηλατικοί Αγώνες Special Olympics

Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω

astynomianew.webp
Συνελήφθη στην Κω 80χρονος ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου

Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 8:11ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας