ΘΕΜΑ: ‘’απο τον κρατικό προυπολογισμό 2018 και τις συνέπειες του στην τοπική μας κοινωνία και τον Δημοτικό προυπολογισμό 2018 ’’
Κατατέθηκε την χθές στην Βουλή (επισυνάπτουμε την αιτιολογική έκθεση) ο προϋπολογισμός για το 2018 που το κύριο νέο στοιχείο του ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα ανέβηκε στο 3,82% από 1,74% και η πρόβλεψη έσοδων 2,736 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις από 1,656 το 2017 . Ισόποση αυξηση των άμεσων και εμμεσων φόρων. Ολο το κείμενο σε κάθε μέτρο που αναγράφεται συνοδευεται με την αντίστοιχη προβλεψη των μνημονιακών δεσμευσεων. Το συμπερασμε είναι ότι ακολουθειται μια πολυ νεοφιλελευθερη οικονομική πολιτική και η περιγραφόμενη αναπτυξη του 2,5% επιδιώκεται ακριώς μεσω της συμπίεσης των αμοιβων και των εισοδημάτων και συνεπώς μείωσης της κατανάλωσης και διευκόλυνσης της επιχειρηματικης δραστηριότητας με την ιδιωτικοποίηση.
Επισημαινουμε μερικά στοιχεία σε σχέση με αυτά που προβλέπονται το 2018 και θα εφαρμοστουν:
---Η τοπική οικονομική κατασταση επιβαρυνεται παρα πολύτο 2018 και όλοι οι πολίτες εχουν λόγο και ευθύνη! Όμως ο κυριος σχολιασμός για όλο το φασμα των επιβαρυνσεων ανηκει στα κομματα και τα μέλη τους. Οι συνεπειες σε περιφερειακό επιπεδο πρέπει να σχολιαστούν τουλάχιστον από τους εκπροσωπους μας στην περιφερεια και οι δημοτικοί συμβούλοι για οι συνεπειες στον Δημο μας.
---ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ απο αυτα μόνο ειναι η δεινή θέση του Δημου σήμερα! Οι κρατικές δεσμεύσεις των μνημονίων έχουν περιορίσει το πρόγραμμα δημοσίωνν επενδύσεων περιορίζοντας το στο 50%. Με το δεδομένο της υποχρέωσης στον κρατικού πλεονάσματος 3,5% απόδοσης στους δανειστές αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται. Τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής σύγκλισης είναι ελάχιστα και πηγαίνουν κατά την πλειονότητα τους σε άυλες ενέργειες και σε προνοιακα προγράμματα κατά της φτώχειας και της ανεργίας που η κρίση μέσω των μνημονίων έχουν δημιουργήσει.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπαρχει ανάγκη να υποστηρίξουμε ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για τον ΔΗΜΟ και το νησί! Αυτό αξίζει να είναι το ζητούμενο των επόμενων δημοτικών εκλογών και όχι οι ατομικές ή κομματικές φιλοδοξίες και μεθοδεύσεις!
Ν. Μυλωνάς
(δημοτικός σύμβουλος)
Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω
Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι
Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω
Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας