ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η αναπτυξιακή του εταιρία Δ.ΕΤ.Α.Π. και το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε. ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης εργοδοτών προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στην εταιρεία τους.
Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν, τόσο στη Ρόδο όσο και σε νησιά του Ν. Δωδεκανήσου, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο 2017 και αφορούν επιχειρήσεις Γ’ κατηγορίας-Χαμηλή επικινδυνότητα (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καταλύματα, καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) και επιχειρήσεις Β’ κατηγορίας –Υψηλή επικινδυνότητα (αλουμινοκατασκευές-ξυλουργεία, οικοδομικές εργασίες, επισκευές ηλεκτρικών συσκευών, συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιεία – ζαχαροπλαστεία, παραγωγή/μεταποίηση τροφίμων κτλ).
Η εκπαίδευση για τη Γ’ κατηγορία διαρκεί10 διδακτικές ώρες (2 ημέρες), με συνολικό κόστος 70€ ενώ για τη Β’ κατηγορία η διάρκεια είναι 35 διδακτικές ώρες (7 ημέρες), με συνολικό κόστος 130€.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στα σεμινάρια θα έχουν όσοι καταθέσουν το συμπληρωμένο έντυπο της αίτησης συνοδευόμενο από τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά καθώς και την προκαταβολή 50€,το αργότερο έως την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 14:00. Εφόσον οι αιτήσεις υπερβαίνουν το μέγιστο αριθμό καταρτιζομένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί το απαραίτητο πιστοποιητικό επιμόρφωσης για να δηλωθούν ως Τεχνικοί Ασφαλείας στην επιχείρηση τους με την προϋπόθεση της ανελλιπούς παρακολούθησής του σεμιναρίου.
Υπενθυμίζεται ότι:
1. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, όσοι εργοδότες έχουν κάνει αίτηση για τα σεμινάρια κι έχουν πάρει αριθ. Πρωτοκόλλου παρέχεται ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών προκειμένου να ολοκληρώσουν την επιμόρφωσή τους. Εφόσον δεν έχουν επιμορφωθεί μετά την παρέλευση του εξαμήνου θεωρείται ότι δεν πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και πρέπει να αναζητήσουν υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας από εξωτερικό πρόσωπο ή υπηρεσία (ΕΞ.Υ.Π.Π.) μέχρις ότου επιμορφωθούν.
2. Για μη ατομική επιχείρηση (π.χ ΟΕ, ΕΕ, ΑΕ κτλ) υποβάλλεται το απαραίτητο δικαιολογητικό από το οποίο προκύπτει ότι ο εκπαιδευόμενος είναι εργοδότης και νόμιμος εκπρόσωπος π.χ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ/ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ/ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ/ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ/ ΕΝΑΡΞΗ ΕΦΟΡΙΑΣ.
3. Το έντυπο της αίτησης ενέχει ισχύ Υπεύθυνης Δήλωσης και είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες του ΚΕΚ, της ΔΕΤΑΠ και του Επιμελητηρίου καθώς και στα γραφεία της ΔΕΤΑΠ και του ΚΕΚ Γεννηματάς.
Πληροφορίες, κατάθεση αιτήσεων & πληρωμή προκαταβολής:
Η πληρωμή της προκαταβολής μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ενώ για τη Ρόδο μπορεί να γίνει και στα γραφεία του ΚΕΚ ή της ΔΕΤΑΠ με μετρητά.
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας