Ιπποκράτης Κω :Πέταξε με τα φτερά του Ικάρου!
Τεράστια νίκη πέτυχε ο Ιπποκράτης Κω, ο οποίος πατώντας τέρμα το «γκάζι» στο τελευταίο δεκάλεπτο κέρδισε και μάλιστα εύκολα τον Ίκαρο στη Νέα Σμύρνη με 74-57. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Χάρη Κουλουριώτη ήταν πραγματικά εξαιρετική και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο συγκρότημα του Αλέξανδρου Παπαδάτου. Με τον τρόπο αυτό ο Ιπποκράτης Κω έκανε το 2 στα 2 και παραμένει στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν 2-8 στο 4’, ωστόσο ο Ίκαρος αφυπνίστηκε και με τρίποντο του Γραμματικού ισοφάρισε σε 10-10 (6’), με το α’ δεκάλεπτο να τελειώνει 15-18. Στη συνέχεια, ο Ιπποκράτης ανέβασε την απόδοση του και έχοντας πολλές λύσεις στην επίθεση έκανε το σκορ αρχικά 20-27 (13’), ενώ η «ψαλίδα» άνοιξε και στο +12 (25-37 στο 17’)... Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο τρίλεπτο απάντησαν με σερί 7-0 και μείωσαν στο ημίχρονο σε 32-37.
Στο γ’ δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τον Ιπποκράτη να έχει μία μικρή διαφορά και μάλιστα ο Ίκαρος στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ισοφάρισε σε 48-48. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι εκείνο το σημείο όμως... Οι Κώοι με όπλο την εμπειρία των παικτών του και με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας, έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ. Κουμπούρας, Χαρίσης, Ονάσογλου και Τσακαλέρης βοήθησαν σημαντικά και το σκορ έγινε 48-56 (32’), ενώ στα μέσα της τελευταίας περιόδου, ο Ιπποκράτης έφτασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (51-61 στο 35’). Με συνεχόμενα τρίποντα του Κουμπούρα το σκορ έγινε 51-69 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το ισόπαλο 48-48, οι Κώοι έκαναν σερί 3-21 (!) σε διάστημα επτά λεπτών και πήραν και εύκολα τη νίκη στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης. Το 2 στα 2 είναι γεγονός για τον Ιπποκράτη, ο οποίος την προσεχή Κυριακή θα υποδεχθεί το μεγάλο φαβορί του ομίλου και πανίσχυρο Ιωνικό Νικαίας...
Τα δεκάλεπτα ήταν: 15-18, 32-37(ημ.), 46-48, 57-74
Διαιτητές: Λιότσος- Νάστος
ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παπαδάτος): Πασπαλάς 3, Μελισσούργος, Βελιζιώτης 3(1), Γραμματικός 19(3), Ανέστης 2, Βούζας 9(1), Λάβαρης 2, Δορκοφίκης 4(1), Μιχαλόπουλος 10, Ζούκας 5.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Κουλουριώτης): Κουμπούρας 19(2), Τρύπας 2, Ονάσογλου 12(2), Σκούφης 5(1), Παπαδημητρίου, Ασημακόπουλος 9, Λεκάκης 2, Χαρίσης 13, Τσακαλέρης 12, Καταβαίνης.
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας