ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Εκτέλεσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στα Εξάρχεια

Κοινωνια Πέμπτη, 12η Οκτωβρίου 2017
b797c7cb3220e00872af204e18822733.jpg

Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του στα Εξάρχεια ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Οι δύο δράστες χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου του Μιχάλη Ζαφερόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154 στις 19:10 και,

όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, την πόρτα τους άνοιξε συνεργάτης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Την πόρτα, όπως όλα δείχνουν, τους άνοιξε ο ίδιος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (AΠΕ-ΜΠΕ), επικαλούμενο έγκυρες πηγές της Ασφάλειας Αττικής,

ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου δήλωσε στις αρχές ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες.

Ο δικηγόρος και ο συνεργάτης του οδήγησαν τους δύο δράστες στην αίθουσα συσκέψεων,

όπου κάθισαν για να συζητήσουν κάποια υπόθεση.

Στη συνέχεια, όμως, ένας από τους δράστες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

να τους αφήσει μόνους για λίγη ώρα, και έτσι ο άντρας πήγε στο διπλανό γραφείο.

Μερικά λεπτά αργότερα, άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί.

Βρήκε τον δικηγόρο νεκρό στο τραπέζι των συσκέψεων -με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στην κοιλιά-

και στη συνέχεια, σοκαρισμένος, κάλεσε την αστυνομία.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής,

προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία -αποτυπώματα, γενετικό υλικό, μαρτυρίες-

και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή. Στο σημείο αναμένεται να φτάσει ο ιατροδικαστής.

Το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στη συμβολή με την Λ. Αλεξάνδρας

ενώ σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται και το σπίτι του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου, που πέθανε το 2006.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ.

Ο 52χρονος δικηγόρος - παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών- ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου.

Επικοινωνία Τσίπρα-Τόσκα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

Τσίπρας: Βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει πως επικοινώνησε άμεσα με τον Νίκο Τόσκα, «ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας».

Μητσοτάκης: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Η ΝΔ ανέβαλε όλες τις αυριανές εκδηλώσεις

Η Νέα Δημοκρατία λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και για λόγους σεβασμού στη μνήμη του, ανέβαλε όλες τις αυριανές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί. Αύριο, Παρασκευή, επρόκειτο να γίνει η παράδοση-παραλαβή του νέου επικοινωνιακού επιτελείου που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βιβλιοπωλείο free thinking zone στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η τελετή θα γίνει σε περίπου δέκα ημέρες.

Η Βουλή καταδικάζει την αποτρόπαιη δολοφονία Ζαφειρόπουλου -«Ανανδρη πράξη»

Την έντονη καταδίκη της εκφράζει δια του Προεδρείου, η Βουλή των Ελλήνων για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση εναντίον του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Με την αναγγελία του θανάτου του υιού του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νώντα Ζαφειρόπουλου, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του, να εκφράσει την βαθιά θλίψη της παράταξης για τον αδόκητο θάνατο ενός εξέχοντος στελέχους της ΝΔ, και αγωνιστή όπως ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

"Το χέρι αυτών των άνανδρων, δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά η καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές. Αυτά τα φαινόμενα θεωρώ ότι θα πρέπει να στηλιτεύονται να στιγματίζονται και να οδηγούν σε μια ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς που υπονομεύουν κάθε αρχή κοινοβουλευτισμού και κάθε έννοια Δημοκρατίας. Η λαϊκή κυριαρχία πραγματικά με τέτοιου είδους πράξεις, άνανδρες, φτωχαίνει και είναι εδώ σε αυτήν την αίθουσα που αντί να δίνουμε το παράδειγμα μιας αντιπαράθεσης με βάση επιχειρήματα, δυστυχώς καθημερινά ακούμε από όλες τις πτέρυγες της βουλής να φτωχαίνει κυριολεκτικά, να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις από καθημερινά επεισόδιά μιας συμπεριφοράς η οποία δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις του κοινοβουλευτισμού που ουσιαστικά σε αυτήν εδώ την αίθουσα και μεγαλύνθηκαν και εδραιώθηκαν για πολλές δεκαετίες" ανέφερε ο Κώστας Τζαβάρας.

Την οδύνη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απέχθεια για την στυγερή δολοφονία, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ξυδάκης ο οποίος ωστόσο ζήτησε "να μην βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα". "Είναι μια δολοφονία δεν έχουμε καμία ανακοίνωση επίσημη απ' τις αρχές, κανένα επίσημο ανακοινωθέν, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ο δολοφονηθείς ήταν μέλος της ΝΔ, συλλυπούμεθα την ΝΔ, αλλά ως εκεί. Ας περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ας μην δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα", είπε ο κ. Ξυδάκης.

Τα συλλυπητήρια του, εκ μέρους του Ποταμιού και την καταδίκη της δολοφονίας, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Αμυράς.

Γεννηματά: Μαφιόζικη επίθεση, εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας

Τον αποτροπιασμό της για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφερίπουλου εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.

«Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη» δήλωσε και απηύθυνε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά και σημείωσε: «Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η Κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας».

Θεοδωράκης: Η Αθήνα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών

Τη θλίψη και την ανησυχία του για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών» πρόσθεσε ο υποψήφιος για την για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 11:45ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας