Η Ένωση Ξενοδόχων Κω και ο Ηλίας Καματερός στο Υπουργείο Οικονομικών για το ΦΠΑ

Οικονομια Τρίτη, 10η Οκτωβρίου 2017
f7ca494adcb4082e6531015a1c2b4178.jpg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Υφυπουργού Οικονομικών κας Παπανάτσιου, του Βουλευτή Δωδεκανήσου κου Καματερού και της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κας Σβύνου. Η πρόεδρος ανάπτυξε τα απανωτά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει το νησί της Κω, δίδοντας έμφαση στις επιπτώσεις τους στις επιχειρήσεις και στην τοπική κοινωνία, παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Ένωση Ξενοδόχων Κω για το σκοπό αυτό.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης κατατέθηκε υπόμνημα σχετικό με τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Την παράταση κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ , τουλάχιστον για μια διετία.
  1. Πέραν της εξαίρεσης των πληγέντων επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2017 και 2018, εφαρμογή έκπτωσης τουλάχιστον 50% για ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες.
  1. Την εξαίρεση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων της Κω, από την καταβολή τέλους διανυκτέρευσης για το έτος 2018.

Έγινε εποικοδομητική συζήτηση με την Υπουργό, η οποία φάνηκε απόλυτος γνώστης της κατάστασης με άριστη διάθεση συνεργασίας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Βουλευτή Δωδεκανήσου κο Καματερό ο οποίος μεσολάβησε για τη συνάντηση αυτή και υποστήριξε τις θέσεις μας , όπως και τον Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κο Σαντορινιό για τις δικές του προσπάθειες προς τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε σε θετικές για το νησί μας αποφάσεις. Από τη δική μας πλευρά δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
whatsapp_image_2026-02-04_at_08.04.02.original.jpg
Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Δείτε φωτογραφίες από το φουσκωτό του λιμενικού στο οποίο το ταχύπλοο προσέκρουσε από τη δεξιά πλευρά - Ο δουλέμπορος χειριστής «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

whatsapp_image_2026-02-04_at_08.04.46.width-1600.jpg
Χίος: Τουλάχιστον 15 μετανάστες νεκροί σε σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με ταχύπλοο

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες, ανοικτά της Χίου. Ολονύχτια επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 6:58ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency