Η νέα δράση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (6.10.2018) αφορά στη δημιουργία – κατασκευή πέντε Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, για την καταγραφή πολιτών τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές και ειδικότερα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω.
Ο συνολικός στόχος της δράσης είναι η κατασκευή των βασικών υποδομών και εγκαταστάσεων των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ), προκειμένου να καταστούν ικανά για την παροχή υπηρεσιών καταγραφής και ταυτοποίησης και υπηρεσιών φιλοξενίας στους πρόσφυγες - μετανάστες που εισρέουν από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες κατασκευής περιλαμβάνουν την κατασκευή εγκαταστάσεων, δικτύων, υποδομών και εξοπλισμού για τη λειτουργία των Κέντρων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τα 5 νησιά είναι 8,1 εκ. ευρώ και μέσα από τα hotspot προβλέπεται η δημιουργία 8.500 θέσεων φιλοξενίας, αριθμός που αντιστοιχεί στις ελάχιστες απαιτήσεις για τις συνθήκες υποδοχής που ορίζονται στο κεκτημένο της Ε.Ε. και των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας.
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων δράσεων ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2022. Η ολοκλήρωση των προτεινόμενων δράσεων θα πρέπει να συντελεστεί έως την ως άνω ημερομηνία.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
πρόσκληση με τίτλο «Δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης για την καταγραφή τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».
Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω
Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι
Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω
Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας