Fraport: Ζητάει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Οικονομια Πέμπτη, 28η Σεπτεμβρίου 2017
6b335b85a9fd19d977653a91d5531536.jpg

Σύμφωνα με το Spiegel, η αυτοψία της εταιρείας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης, που δημιουργούν θέματα ασφαλείας

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Fraport με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά αεροδρόμια, ζητώντας τα «ρέστα» από την ελληνική κυβέρνηση για την εικόνα που φέρουν οι 14 περιφερειακοί αερολιμένες που αγόρασε η εταιρία το περασμένο Απρίλιο.

Δημοσίευμα του Spiegel αποκαλύπτει ότι η Fraport λόγω των κακοτεχνιών που εντόπισε ο ειδικός της εταιρίας στα αεροδρόμια, πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα η οποία θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε.

Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας σε περίπτωση που η αξία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ως περιουσιακών στοιχείων, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά την στιγμή της ανάληψής τους σε σχέση με την ημερομηνία υποβολής οικονομικής προσφοράς.
Η αυτοψία της εταιρείας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης που δημιουργούν θέματα ασφάλειας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, σε πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθο) ήταν αρκούντως αποκαλυπτική.

Και αυτό διότι, όπως σημείωσε:

*βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.
* αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες
* τοποθετήθηκαν 81 καινούργια κλιματιστικά
proto thema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-06-17-144112.png
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ:  Τραγικά προβλέψιμος ο κ. Νικηταράς. 6 χρόνια μετά του φταίει ο Κυρίτσης

''Η δημοτική αρχή του κ. Νικηταρά αποδείχθηκε τραγικά προβλέψιμη''

96e0efda0167dee87eb6b7fb5fc30ab7_xl.webp
Η Οριοθέτηση των κοινόχρηστων χώρων στις οδούς Ακτή Κουντουριώτη, Ρήγα Φεραίου και Αντ. Ιωαννίδη

Δείτε την εισήγηση της προέδρου Γεωργίας Κασσιώτη και τις τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής.

stighmiotipo-othonis-2025-06-17-093736.png
Νικητιάδης προς Πιερρακάκη στη Βουλή: «Όχι» στην κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Ρόδου και Κω

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι, δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ούτε με τους εργαζόμενους στις Δ.Ο.Υ.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
31 °C
Τρίτη, 17 Ιουνίου 5:58ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency