Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Ρόδου: Καθίζηση 15 εκατοστών στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης

Κοινωνια Πέμπτη, 28η Σεπτεμβρίου 2017
018b0203c3cad55d4ee3c618de182f77.jpg

Πρόβλημα στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί προσωρινά οι πτήσεις.

Οι αρμόδιοι του αεροδρομίου της Ρόδου εξέδωσαν προσωρινή απαγόρευση προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών από τις 11:50 εξαιτίας ρωγμής που παρουσιάστηκε στο μέσο τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η λήψη έκτακτων μέτρων με το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου μέχρι να γίνει η σχετική επιθεώρηση από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, στον διάδρομο προσγείωσης προκλήθηκε καθίζηση 15 εκατοστών, απόρροια της παλαιότητας του διαδρόμου. Πρόκειται για συχνό φαινόμενο στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο και τελευταία φορά παρουσιάστηκε το 2015.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για μία ώρα. Τη στιγμή που εκδόθηκε η εντολή για προσωρινό κλείσιμο, πέντε πτήσεις είχαν προορισμό τη Ρόδο, με τις τέσσερις να κατευθύνονται στην Κω και τη μία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο, ώστε να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν προς και από το νησί.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται επιθεώρηση από κλιμάκιο ειδικών μηχανικών, ενώ οι προγραμματισμένες αφίξεις προωθούνται στα αεροδρόμια της Κω, του Ηρακλείου και της περιοχής Ντάλαμαν της Τουρκίας.

iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
36 °C
Σάββατο, 26 Ιουλίου 5:11ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency