---Θα μπορέσει η Ελληνική Πολιτεία στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία να συμβάλει στην αποκατάσταση τους;
---Είναι δυνατό να αξιοποιηθεί η παγκόσμια μουσουλμανική αλληλεγγύη;
---Μήπως επικρατήσουν οι παλιές αντιλήψεις της αντιπαράθεσης Χριστιανών-Οθωμανών για να ξεχαστούν και να αφανιστούν ενοχλητικά αρχιτεκτονικά οθωμανικά στοιχεία της πόλης μας;
Η ανθρωπότητα δεν έχει ξεφορτωθεί τις …προπατορικές αμαρτίες της, αλλά η ζωή έχει να επιδείξει μια εντυπωσιακή εξέλιξη κοινής αναγνώρισης και σεβασμού πολιτιστικών αξιών και των ιστορικών αποθεμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο! Πέρα από θρησκείες, ιδεολογίες, ιστορικές αντιθέσεις και εθνικιστικές αναφορές. Επικρατεί η λογική της ιστορικής τοπικής κληρονομιάς, του πολιτιστικού πλούτου και η … τουριστική αξιοποίηση του! Το πρόβλημα της αποκατάστασης των μνημείων της πόλης μας είναι το οικονομικό και όλοι μας μπορούμε και πρέπει να συμβάλουμε. Ακόμη και ο λόγος μας έχει την σημασία του!
Εξ άλλου ο ίδιος ο σεισμός δεν έκανε διάκριση ανάμεσα στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και το ΝΤΕΦΤΕΡΝΤΑΡ ΤΖΑΜΙ!
Να ευχηθούμε την γρήγορη αποκατάσταση όλων των ιστορικών μνημείων και κτηρίων της Δημόσιας περιουσίας που κτύπησε ο Εγκέλαδος στον τόπο μας.
---Περί τον 17ο αιώνα στα μέρη της Χαναάν ο Αβραάμ που θεωρείται ο πρώτος μονοθεϊστής, απέδιδε στον Θεό την γενική ονομασία el (ας μην το πάνε κάποιοι στο Ελ- και δώσουν ελληνική υπηκοότητα στο Θεό!). Οι κοινές αφηγήσεις των μεσοποτάμιων πολιτισμών, των Εβραϊκών και Ελληνικών, μιλούν για αυτή την κοινή καταγωγή.
---Το βιβλίο ‘’Εβραϊκοί μύθοι’’ Εκδόσεις Ύψιλον, Ρόμπερτ Γκρειβσ-Ραφαέλ Παται, μας πληροφορηθεί ότι η θυσία των πρωτότοκων γιων ήταν συνηθισμένη στην Παλαιστίνη και την τελούσαν οι Μωαβίτες, Αραμαίοι και Εβραίοι. Ο Σολομών εισήγαγε στην Ιερουσαλήμ την λατρεία των Μελχώδ και Χαμώς στους οποίους προσέφεραν ολοκαύτωμα παιδιά στην κοιλάδα Ταφέδ την ονομαζόμενη Γεεννά. Η επιχειρηθείσα θυσία του Αβραάμ έχει παράλληλο Ελληνικό αφήγημα στον Καδμειο μύθο του Αθάμαντα και του Φρίξου.)
Ν. Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος)
Η δήλωση του δημοτικού συμβούλου της Δύναμης Αλλαγής.
Με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση των ξεχωριστών αγροτικών προϊόντων της Κω, αλλά και την διερεύνηση των δυνατοτήτων βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα του νησιού.
Γράφει ο Καΐσερλης Κώστας.
Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.