Από τη δημοτική παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Νέα Αρχή” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Τα υπολείμματα του Οράματος-Εφιάλτη, που έχουν αφήσει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στη διοίκηση και διαχείριση της ΒΙΜΕΛ, τρέμουν τον έλεγχο του ορκωτού λογιστή.
Για αυτό και έκαναν και κάνουν ότι μπορούν, μαζί με κάποιους άλλους, να τον εμποδίσουν.
Δεν πρόκειται να τους περάσει. Ο έλεγχος θα πάει μέχρι τέλους και αν διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες , απαίτηση των πολιτών της Κω αλλά και των μελισσοκόμων είναι να αποδοθούν και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν.
Η ΒΙΜΕΛ, στα χέρια του Οράματος-Εφιάλτη είχε σταματήσει να λειτουργεί ως κανονική εταιρεία.
Δεν υπήρχαν ισολογισμοί, παρά μόνο προσχέδια, άνευ εγκρίσεως από τους υπεύθυνους για την διαχείριση της εταιρείας και σύνταξη αυτών.
Είχαν αδειάσει οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν παραιτηθεί και είχαν αποποιηθεί των ευθυνών τους, δείχνοντας προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Από εκεί και πέρα, η κατάσταση που παρέλαβε η Νέα Δημοτική Αρχή ήταν τραγική. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρέθηκε κανένας να παραδώσει την εταιρεία στη νέα διοίκηση. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ο λογιστής της εταιρείας ήταν εξαφανισμένοι.
-Υπήρχαν οφειλές 20.000 ευρώ στους μελισσοκόμους και 30.000 ευρώ προς τους υπαλλήλους της εταιρείας.
-Υπήρχαν οφειλές 20.000 ευρώ προς προμηθευτές.
-Υπήρχε χρέος 35.000 ευρώ προς την Εφορία, το οποίο ενδέχεται να αυξηθεί.
-Υπήρχε χρέος 30.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, ενώ ο έλεγχος ενδέχεται να αυξήσει το ύψος του χρέους προς το ΙΚΑ.
-Υπήρχε χρέος 8.000 ευρώ για ενοίκιο της εταιρείας, όλοι θυμόμαστε πως η ΒΙΜΕΛ πλήρωνε ενοίκιο ενώ υπήρχαν δημοτικά ακίνητα στα οποία θα μπορούσε να στεγαστεί.
Το κυριότερο: οι τραπεζικοί λογαριασμοί και το ταμείο της ΒΙΜΕΛ είχαν αδειάσει και ουδείς γνωρίζει που πήγαν αυτά τα χρήματα, αφού υπήρχε πλημμελής παρακολούθηση των τραπεζικών κινήσεων και των λογιστικών βιβλίων.
Μετά από όλα αυτά ήταν σαφές ότι η ΒΙΜΕΛ δεν μπορεί να λειτουργήσει αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Ο όρος λεηλασία είναι πολύ επιεικής για να περιγράψει τα όσα συνέβησαν στη ΒΙΜΕΛ την προηγούμενη περίοδο.
Καθολική απαίτηση των πολιτών απέναντι στη Νέα Δημοτική Αρχή είναι η ολοκλήρωση του ελέγχου από τον ορκωτό λογιστή και η απόδοση ευθυνών.
Οι μελισσοκόμοι πρέπει να πάρουν τα χρήματα τους ακόμα και με καταλογισμό σε όσους ευθύνονται για τη διαχείριση της ΒΙΜΕΛ.
Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να στηθεί ξανά σε νέες βάσεις η λειτουργία ενός νέου εταιρικού σχήματος που θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα έχει προοπτική.
Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω
Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι
Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω
Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας