Επισκέψιμος από αύριο και ο πρώτος όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κω

Κοινωνια Παρασκευή, 4η Αυγούστου 2017
238057e73620944d42498cc5d57854d9.jpg

«Από αύριο, Σάββατο 5 Αυγούστου, θα είναι επισκέψιμος για το κοινό και ο όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κω» ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμπληρώνοντας ότι «συνεχίζεται η συντήρηση ορισμένων από τα εκθέματα που χρειάστηκε να απομακρυνθούν, προκειμένου να επανατοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις τους».

Το υπουργείο υπενθυμίζει «ότι το Μουσείο, το οποίο είχε κλείσει προσωρινά για έλεγχο του κτιρίου και των εκθεμάτων μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου, επαναλειτούργησε μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο 29 Ιουλίου, ανοίγοντας τις αίθουσες του ισογείου».

Επίσης, ενημερώνει ότι «μέσω των υπηρεσιών του παρακολουθεί την εφαρμογή των σωστικών μέτρων για τη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας των μνημείων, αλλά και προετοιμάζεται για τη λήψη και άλλων απαραίτητων μέτρων, ώστε σύντομα να επανέλθουν στην προτέρα κατάστασή τους».

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, «έχουν τοποθετηθεί περισχοινίσεις και προστατευτικά πλέγματα στον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο (περιοχή Ξυστού, περιοχή βόρεια Βεσπασιανών, περιοχή Οικίας της Ευρώπης)», «λήφθηκαν πρώτα μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης στην πύλη του Φόρου, το Κάστρο Νεραντζιάς και τον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο», ενώ ξεκίνησε «η εφαρμογή μέτρων υποστήριξης και αντιστήριξης στις μεσαιωνικές οχυρώσεις της οδού Ιπποκράτους».


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
34 °C
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 10:39ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency