ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Σταυρουδάκι που βρέθηκε στην Τουρκία μεταφέρεται στη Μονή Πανορμίτη!

Κοινωνια Παρασκευή, 28η Ιουλίου 2017
29927ecda64de1457e2f47a4f57f3dfd.jpg

Από την Ντάτσα της Τουρκίας στην Ιερά Μονή Πανορμίτη της Σύμης θα... ταξιδέψει εντός των ημερών, ένα μικρό χάλκινο σταυρουδάκι, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην γειτονική χώρα, αποδεικνύοντας ότι ο σεβασμός ανάμεσα στους δύο λαούς υφίσταται ακόμα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις...
Ηταν πριν από μερικές ημέρες, όταν ξεκίνησαν εκσκαφές στην Ντάτσα της Τουρκίας, για την ανέγερση μιας πολυκατοικίας. Στη διάρκεια των εργασιών, ένας από τους εργάτες, παρατήρησε μέσα στα χώματα και στα μπάζα, κάτι να γυαλίζει και αφού κοίταξε πιο προσεκτικά, είδε ότι πρόκειται για το μπρούτζινο σταυρουδάκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία που δημοσιεύσει σήμερα η «δημοκρατική».
Ο Τούρκος εργάτης, το πήρε στα χέρια του, το καθάρισε και αφού το έδειξε στους συναδέλφους του, αποφάσισαν ότι το σταυρουδάκι δεν έπρεπε να πεταχτεί αλλά να φτάσει σε χέρια που θα το εκτιμήσουν και θα το αξιοποιήσουν.
Στην Ντάτσα, ζει ένας Τούρκος που αγαπάει πολύ την Ελλάδα, έμαθε ελληνικά, και λόγω της εργασίας του έχει την δυνατότητα να επισκέπτεται πολύ τακτικά την χώρα μας, καθώς δραστηριοποιείται στον θαλάσσιο τουρισμό.
Ο Τούρκος εργάτης, που γνώριζε για την αγάπη του συμπατριώτη του για την Ελλάδα, αποφάσισε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να του παραδώσει το σταυρουδάκι ώστε να αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το αξιοποιήσει, όπως και έγινε.
Πριν από μερικές ημέρες, έφτασε στα χέρια του φιλέλληνα μουσουλμάνου το σταυρουδάκι, που με έκπληξη πληροφορήθηκε για την εύρεσή του αλλά και την πρόθεση των συμπατριωτών του να του το παραδώσουν. Πλέον βρίσκεται στα χέρια του και έχει αποφασίσει να το μεταφέρει ο ίδιος στην Ιερά Μονή Πανορμίτη.
Ηδη έχει ενημερώσει τον δήμαρχο της Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα για την πρόθεσή του να μεταφέρει και να εναποθέσει ο ίδιος το σταυρουδάκι, στο εικόνισμα του Πανορμίτη, ζητώντας μάλιστα από τον δήμαρχο να τον συνοδεύσει.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, πρόκειται για μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία, που δείχνει ότι υπάρχει σεβασμός μεταξύ των λαών των δύο χωρών, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σε πολιτικό επίπεδο.
«Με συγκίνησε πολύ η συμπεριφορά των Τούρκων εργατών και ο σεβασμός που έδειξαν στο σύμβολο της Ορθοδοξίας αλλά και η πρόθεση του Τούρκου skipper να φέρει ο ίδιος το σταυρουδάκι και να το κρεμάσει στην εικόνα του Πανορμίτη. Μάλιστα μού ζήτησε να τον συνοδεύσω στην Ιερά Μονή, κάτι που θα κάνω με μεγάλη χαρά. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για δείξω με την σειρά μου τον σεβασμό μου, στην ενέργεια αυτή των φίλων Τούρκων, που σκέφτηκαν ότι αυτό το σταυρουδάκι θα πρέπει να πάρει την θέση που του αξίζει μέσα σε μια ορθόδοξη εκκλησία», δήλωσε στην «δ» ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
Όπως έκανε γνωστό, το ταξίδι προς την Ιερά Μονή του Πανορμίτη, θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 3:54ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας