ΝΔ: Να υλοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Κω

Πολιτικη Τρίτη, 25η Ιουλίου 2017
dbcdaa49306553f74782ebb5e9948d65.jpg

Την ανάγκη να υλοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Κω και να προστατευθεί με κάθε τρόπο η εικόνα του νησιού, επεσήμανε το κλιμάκιο της ΝΔ. ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νησί της Κω.

Την Παρασκευή 21/7/2017 ομάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Εσωτερικών και Βουλευτή Αττικής, Μάκη Βορίδη, από τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή, τον τομεάρχη Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, τον πρώην βουλευτή Γιάννη Παππά, τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου Παύλο Μπακίρη έφτασε στο νησί με εντολή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη, επισκέφτηκαν τις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό, καταγράφοντας τα προβλήματα. Στη συνέχεια συμμετείχαν στις συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης πραγματοποίησαν σειρά επαφών με φορείς, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και κατοίκους του νησιού.

Το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Κω, όπου και συνεχάρη την διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το γενικότερα όλο το προσωπικό, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον επαγγελματισμό με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στα προβλήματα περίθαλψης που προέκυψαν τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό.
Επίσης απένειμαν τα εύσημα και στους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, που έφεραν με επιτυχία εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Επίσης εξήρε την στάση των ξενοδόχων της Κω, που με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στάθηκαν δίπλα στους τουρίστες, φροντίζοντας να τους καθησυχάσουν και να τους κάνουν να νιώσουν ασφαλείς.

Όπως επισημάνθηκε από το κλιμάκιο της ΝΔ, αποτελεί άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμανιού στο νησί. Επίσης εξίσου σημαντική είναι η αποκατάσταση των ζημιών στα ιστορικά μνημεία και στα κτήρια, ώστε να επανέλθει πλήρως η εικόνα του νησιού και η Κως, που έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια, να ξαναβρεί σύντομα τους ρυθμούς της.

«Το νησί του Ιπποκράτη, που τόσο έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί από την πολιτεία και είναι απαραίτητο όλοι σύσσωμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Παύλος Μπακίρης ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κω, εκφράζοντας τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο άτυχων τουριστών που έχασαν την ζωή τους και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-17-191805.png
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά - Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η κηδεία

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω

1000018542.webp
«Ορφέας και Ευρυδίκη» - Μία υπέροχη θεατρική παράσταση, γεμάτη συναίσθημα, μεράκι και αγάπη για το θέατρο!

Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Αναβλήθηκαν για αύριο οι Ποδηλατικοί Αγώνες Special Olympics

Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω

astynomianew.webp
Συνελήφθη στην Κω 80χρονος ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου

Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 3:14ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας