«Το νησί δεν έχει υποστεί βλάβες. Τα κτίρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν έχουμε βλάβες σε υποδομές», σημείωσε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ανέφερε ότι ήδη έχει μεταβεί στην Κω κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και μηχανικοί και άλλα δύο κλιμάκια προκειμένου να συνδράμουν τους μηχανικούς του δήμου.
«Με το που φτάσαμε έγιναν έλεγχοι στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου που έχει ανοίξει. Το μόνο πρόβλημα που διαπιστώθηκε είναι στο λιμάνι», προσέθεσε και γνωστοποίησε ότι είναι καθ΄ οδόν ο διευθυντής των Υποδομών του Υπουργείο με καθηγητές του ΕΜΠ και μελετητές προκειμένου να βρουν τη βέλτιστη λύση για να αποκατασταθεί το λιμάνι ώστε να χρησιμοποιηθεί, ενώ στο νησί βρίσκεται ήδη οι γγ Λιμένων και Πολιτισμού.
Επίσης είπε ότι υπάρχει πρόβλημα σε δύο εκκλησίες και στο τέμενος, ενώ έχει αποκλειστεί το μεσαιωνικό τείχος.
Η κατάσταση στην Κω έχει ομαλοποιηθεί και βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο
Συλλυπητήρια στους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ανοίγοντας τη συνέντευξη που έδωσαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω μετά τον σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι υποδομές του νησιού βρίσκονται σε καλή κατάσταση εκτός από το λιμάνι, ενημέρωσε ότι το απόγευμα θα επισκεφτούν λιμενολόγοι που θα μας πουν αν μπορεί αν επιτευχθεί η άμεση αποκατάστασή του και τόνισε:
«Για την κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η γρήγορη αποκατάσταση του νησιού. Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Η όλη κατάσταση δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Λόγω καλοκαιρινής περιόδου πρέπει να αποφύγουμε την δραματοποίηση. Θέλω να συστήσω ψυχραιμία και στο πολιτικό σύστημα και στα μέσα ενημέρωσης. Οι πολίτες να μην δίνουν βάση σε φήμες και δημοσιεύματα. Πρέπει να ενημερώνονται μόνο από τις επίσημες φωνές».
ΑΠΕ ΜΠΕ
Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω
Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι
Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω
Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας