Η. Καματερός: Να επιδοτείται η σύνδεση τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό και όχι νέες κλίνες σε κορεσμένες περιοχές

Πολιτικη Τετάρτη, 14η Ιουνίου 2017
d57287921598599dbd0dc1141f169bf7.jpg

Να επιδοτείται η σύνδεση τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό και όχι νέες κλίνες σε κορεσμένες περιοχές
Στην επιτροπή περιφερειών της Βουλής, όπου συζητήθηκε το θέμα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.
Αφού ανέφερε ότι έχουν εφαρμοστεί ως τώρα αρκετά μέτρα για τη νησιωτικότητα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως ιδιαίτερη ενίσχυση νέων αγροτών, αυξημένα κίνητρα στον αναπτυξιακό νόμο για τα νησιά και αυξημένα τομεακά προγράμματα κ.ά., πρότεινε τον έλεγχο αν υλοποιούνται οι αναπτυξιακοί στόχοι αλλά και τον επανασχεδιασμό τους, όπου χρειάζεται.
Αντί της ενίσχυσης νέων ξενοδοχειακών κλινών σε κορεσμένες περιοχές, που όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά υπονομεύουν τη δίκαιη ανάπτυξη, ο Ηλίας Καματερός τόνισε την ανάγκη να επιδοτείται η διάθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό, ώστε να περιοριστεί η εισαγωγή από το εξωτερικό. (μέλι, λεμόνια, ντομάτες, πατάτες κ.ά.)
Δεν αρκούν, όπως κατέληξε, οι στόχοι που καθορίζονται μέσα από τα ΕΣΠΑ και τους αναπτυξιακούς νόμους ή τα όποια προγράμματα.
Πρέπει να παρακολουθείται η υλοποίησή τους και να γίνονται διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται, ώστε τελικά να ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες και να υπηρετείται η αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.
Άρα η δίκαιη ανάπτυξη!!!

Γραφείο Τύπου

VIDEO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
38 °C
Παρασκευή, 25 Ιουλίου 4:19ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency