«Τάραξα τα νερά κι αυτό ενόχλησε».
Αυτό δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Κατερίνα Χατζηστρατή, μετά την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ότι έχει εξαπολύσει κύμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.
«Όταν ζημιώνεται, τόνισε, το δημόσιο από λάθη της Οικονομικής Υπηρεσίας, δεν δικαιούμαι να το αποσιωπήσω», προσθέτοντας ότι θα κατατεθεί υπόμνημα στην Εισαγγελία.
Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου ανέφερε ότι όλη την ιστορία ανακίνησε ένα πρόσωπο, το οποίο θα χάσει την υπεύθυνη θέση, την οποία κατείχε με ανάθεση και όχι με κρίση όλα τα προηγούμενα χρόνια, μετά την απόσπαση στο Νοσοκομείο ατόμου με ουσιαστικά προσόντα, πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι θα διαταχθεί ΕΔΕ για την προϊσταμένη του χειρουργείου, καθώς κατά την απογραφή βρέθηκαν πολλά ληγμένα χειρουργικά (ορθοπαιδικά, ουρολογικά κ.λ.π) υλικά.
«ΕΔΕ θα διαταχθεί και για κάθε άλλο άτομο, είπε, που έχει ευθύνη γι’ αυτή την αμέλεια».
Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κατέστησε σαφές, πάντως, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
«Κλήθηκα να υπηρετήσω τα συμφέροντα του Νοσοκομείου και των νοσηλευομένων σ’ αυτό κι αυτό θα κάνω».
Αναφερόμενη στη «Δωρεά Γεωργαντέλη», για την οποία την κατηγορούν ότι δεν την αξιοποιεί, η κ. Χατζηστρατή υποστήριξε ότι αυτή η δωρεά έγινε από το 2003, ωστόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων τη θυμήθηκε μετά από 14 χρόνια.
«Το Νοσοκομείο, δήλωσε, δεν έχει νομικό σύμβουλο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που είχε δύο συν τους διοικητές που είχαν την ιδιότητα του δικηγόρου και δεν κατάφεραν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.
Παρ’ όλα αυτά, τόνισε, έχουμε ορίσει δικηγόρο στην Αθήνα, προκειμένου ν’ ασχοληθεί με την υπόθεση».
Ερωτηθείσα για τα πλυντήρια, υποστήριξε ότι αυτά είναι από το 2000, οπότε μετά από 17 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, λογικό είναι να έχουν φθαρεί και σαφώς θα πρέπει να αντικατασταθούν και θα αντικατασταθούν.
Σύλλογος Εργαζομένων
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γιώργος Αντωναράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι αν η Διοικήτρια έχει υπόνοιες για οτιδήποτε, σαφώς και πρέπει να πάει στον εισαγγελέα.
«Εμείς θέλουμε τη Διοικήτρια να τρέχει και να μάχεται για το Νοσοκομείο, το οποίο στήριξαν με πολλές θυσίες οι εργαζόμενοι», προσθέτοντας ότι η τρομοκρατία έχει σχέση με την κόντρα των απόψεων με τη διοικήτρια.
ert.gr
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας