Κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς τροπολογία με την οποία παρατείνεται εκ νέου μέχρι 31.12.2019 (έληξε 31.12.2016) υφιστάμενη διάταξη βάσει της οποίας οι ξενοδοχειακές εν γένει επιχειρήσεις, κάμπινγκ ή κέντρα αναψυχής - για την παραχώρηση χωρίς δημοπρασία της απλής χρήσης αιγιαλού με την καταβολή ανταλλάγματος για τρία χρόνια - θεωρούνται όμορα υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις. Στις παραπάνω επιχειρήσεις προστίθενται εφεξής και τα εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ναυταθλητικά σωματεία.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσπίζεται το προνομιακό δικαίωμα των ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων, κάμπινγκ ή κέντρων αναψυχής ή ναυταθλητικών σωματείων που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για απευθείας μίσθωση, όμορου προς την επιχείρησή τους και τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού ή της παραλίας του οποίου ζητούν τη χρήση, τμήματος ακινήτου, τη διαχείριση του οποίου έχει η ΕΤΑΔ ΑΕ».
«Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιτυγχάνεται αφενός η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ζωής της χώρας και αφετέρου η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, μέσω της εκμίσθωσης από την ΕΤΑΔ ΑΕ του αναλογούντος τμήματος του ακινήτου», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «διασφαλίζεται η ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία των ως άνω επιχειρήσεων ή σωματείων που είναι όμορα σε αιγιαλό, όπου παρεμβάλλεται ακίνητο τη διαχείριση του οποίου έχει η ΕΤΑΔ ΑΕ καθώς και δρόμος οποιασδήποτε μορφής, προς όφελος της εθνικής οικονομίας στον τομέα του τουρισμού».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω
Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι
Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω
Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας