ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Ετοίμασαν επιχείρηση απομάκρυνσης για τους Ρομά αλλά όπως πάντα δεν ήταν έτοιμοι, για το μετά... Λες και θα εξαφανίζονταν!

Η.Καματερός: Κρουαζιέρα...ανάπτυξη για ποιους;

Τουρισμος Τετάρτη, 31η Μαΐου 2017
7e17c52d25376bc33cee8593ebbbf804.jpg
Κρουαζιέρα...ανάπτυξη για ποιους;

Στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας τοποθετήθηκε σήμερα (30/5/2017) ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Ο Ηλίας Καματερός, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρθηκε με έμφαση στην έννοια της δίκαιης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας ως περιττούς τους όρους «γαλάζια», «πράσινη», «αειφόρο», «βιώσιμη», «silver», αφού έτσι κι αλλιώς η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι τέτοια. Ταυτόχρονα σχολίασε αρνητικά την κατεστημένη αντίληψη σύμφωνα με την οποία η κρουαζιέρα απευθύνεται μόνο στους διαχειριστές της και δεν ασχολείται με τους αποδέκτες του προϊόντος.

«Ανάπτυξη για ποιους και πώς; Είναι δίκαιη η ανάπτυξη όταν αυξάνονται οι αριθμοί, αλλά δεν ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες; Όταν χάνονται οι παραλίες για τους ντόπιους; Όταν μένουν τα κεφάλαια στο εξωτερικό; Όταν μειώνονται οι μισθοί και τα μεροκάματα; Όταν αυξάνονται οι ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους; Όταν κλείνουν οι μικρές επιχειρήσεις, γιατί όλη η τουριστική οικονομία ελέγχεται από τα μεγάλα πρακτορεία;»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά με όρους και προϋποθέσεις, που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, και όχι ως αποκλειστικό στόχο την κερδοφορία, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Μαρίνα της Κω. «Είμαστε υπέρ της σημερινής λειτουργίας της Μαρίνας που αυτή τη στιγμή έχει απλά στοιχειώδεις παροχές στα γιοτ ή με την παραχώρησή της σε ιδιώτες, οι οποίοι θα έχουν ως masterplanτην ανέγερση ξενοδοχείων, κατοικιών, mall; Αυτό θα είναι σε όφελος της τοπικής κοινωνίας; Αν γίνει με αυτόν τον τρόπο, μόνο ζημιά θα είναι για τον τόπο!!!»

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής άσκησε επίσης κριτική στην Νέα Δημοκρατία, η οποία «πρεσβεύει την άκρατη και απρογραμμάτιστη ανάπτυξη, οπουδήποτε, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη φέρουσα ικανότητα, αρκεί κάποιος να φέρνει λεφτά και να θέλει να επενδύσει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος επισήμανε την ανάγκη αποσύνδεσης της κρουαζιέρας με τα μεγάλα, φαραωνικά έργα. «Μεγάλο λάθος αν παρασυρθούμε στην αντίληψη ότι πρέπει να φτιάχνουμε συνεχώς μεγαλύτερα λιμάνια, επειδή μεγαλώνουν τα πλοία.. Ναι, χρειάζονται βελτιώσεις, χρειάζονται υποδομές, αλλά είναι λάθος να τα συνδέουμε αυτά τα δύο».

Ολόκληρη την ομιλία του Ηλία Καματερού μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=Bp-rTWQL32I&feature=youtu.be

Γραφείο Τύπου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
29152323.jpg
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Ομίλου Κυπριώτη με την HIG

Ένα ιστορικό κεφάλαιο για την τουριστική ανάπτυξη της Κω αλλάζει σελίδα.

i-oikonomia-tis-chrisis-anti-tis-idioktisias-apo-to-aftokinito-mechri-ton-eksoplismo.jpg
Η οικονομία της χρήσης αντί της ιδιοκτησίας: Από το αυτοκίνητο μέχρι τον εξοπλισμό

Το “access economy”, το μοντέλο σύμφωνα με το οποίο αποκτούμε πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, χωρίς ιδιοκτησία, δίνει προτεραιότητα στην προσωρινή μίσθωση ή δανεισμό. Και φαίνεται πως έχει έρθει για να μείνει.

iatrikos-sullogos-kw.jpg
Ιατρικός Σύλλογος Κω: Έντονη ανησυχία για την απαξιωτική στάση απέναντι στον κλάδο των εργαστηριακών ιατρών

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Κω προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 10:02ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency