ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Β΄Δωδεκανήσου

Κοινωνια Τρίτη, 16η Μαΐου 2017
e720648d3e294123f27f41a0ff9a4e9a.jpg

Η Ένωση Αστυνομικών Β΄Δωδεκανήσου, μετά τη φημολογία της ψήφισης νέου μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας την ερχόμενη εβδομάδα, επέδειξε τα αναγκαία αντανακλαστικά και επέδωσε έγγραφη καταγγελία σε όλα τα πολιτικά κόμματα στα τοπικά γραφεία που διατηρούν στα Δωδεκάνησα, αξιώνοντας την καταψήφιση οποιασδήποτε μισθολογικής περικοπής.

Παραθέτουμε την έγγραφη καταγγελία.

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδ/σου με οργή και θλίψη αποδοκιμάζει τις διαρροές για την κατάρτιση και ψήφιση μισθολογικών μεταβολών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με την μέθοδο του αιφνιδιασμού, οι Κυβερνώντες αποφάσισαν την περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση των ενστόλων και μάλιστα κάτω από καθεστώς μυστικότητας ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα της αντίδρασης από μέρους μας.

Βάσει του 4ου Μνημονίου την προσεχή εβδομάδα εισάγεται προς ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένα νέο μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας στα πρότυπα του Ενιαίου Μισθολογίου που θα προκαλέσει αλλεπάλληλες μειώσεις σε βασικούς μισθούς και κατάργηση επιδομάτων.

Οι Αστυνομικοί της Δωδ/σου απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα την απόσυρση και καταψήφιση του ντροπιαστικού αυτού νομοθετήματος που θα μας μετατρέψει από αξιοπρεπείς εργαζόμενους σε παρίες.

Οι Αστυνομικοί ουδέποτε ανήκαμε στους υψηλόμισθους του Δημοσίου. Τουναντίον διαχρονικά είμαστε οι πλέον αδικημένοι, με τους χαμηλότερους μισθούς οι οποίοι έχουν κυρίως επιδοματικό χαρακτήρα. Η δημιουργία κατηγοριών, κλιμακίων και ο περιορισμός των επιδομάτων που θέλει να εισάγει η Κυβέρνηση, θα οδηγήσουν σε πολύ μεγάλες μειώσεις, που είναι αντιστρόφως ανάλογες του έργου που προσφέρουμε.

Φτάνει πια η αγνόηση της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ που μας δικαίωσε πανηγυρικά! Από την απόφαση αυτή, οι κυβερνώντες θα έπρεπε να παραδειγματιστούν και να αντιληφθούν ότι οι μισθοί μας δεν δέχονται περαιτέρω μειώσεων.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις υποσχέσεις της δεν έχει καμία συστολή στο να «ψαλιδίσει» ακόμα και την εργασία πέραν του πενθημέρου. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, σε όσους τεχνηέντως το ξεχνάνε, ότι αυτή είναι η εργασία που προσφέρει ο Αστυνομικός όταν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αναπαύονται με τις οικογένειές τους, είναι η εργασία των Αργιών και των Εορτών. Είναι η μόνιμη κατάσταση επιφυλακής στην οποία είναι ταγμένος ο Έλληνας Αστυνομικός. Δεν μπορεί να ψηφιστεί κανένας νέος Νόμος που να προβλέπει περικοπές στα πενθήμερα και στα νυχτερινά. Οι Αστυνομικοί δεν εκτελούν εθελοντική εργασία!

Είναι επιβεβλημένη η αναστολή αυτής της νέας αδικίας που επιχειρείται και θα επιφέρει ένα ακόμα βαρύτατο πλήγμα στην Αστυνομία και το ηθικό της. Και εφόσον συντελεστεί, ο καθένας θα φέρει το βάρος των ευθυνών του!

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα απαντήσει στην πολιτική αναλγησία με ενωτικές και συντονισμένες κινήσεις μέχρι τη δικαίωσή του!

Κως, 15 Μαΐου 2017

Ο Πρόεδρος

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος

6944880314

Ο Γεν. Γραμματέας

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παναγιώτης

6979092932

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 8:00ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας