Η Αστυπάλαια σε ενημερωτικό περίπτερο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Πολιτικη Σάββατο, 6η Μαΐου 2017
e24f558447cc149d153eb5b09cf47657.jpg
Η Αστυπάλαια, θα είναι ο πρεσβευτής της ελληνικής συμμετοχής στα ενημερωτικά περίπτερα για τους εορτασμούς της φετινής Ημέρας της Ευρώπης στις Βρυξέλλες

Η μυθολογική αδελφή της Ευρώπης, η Αστυπάλαια, θα είναι ο πρεσβευτής της ελληνικής συμμετοχής στα ενημερωτικά περίπτερα που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης. Στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ στις Βρυξέλλες ανοίγουν αύριο τις πόρτες τους στο κοινό, διοργανώνοντας ξεναγήσεις και δραστηριότητες γνωριμίας.

Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, η Ευρώπη και η Αστυπάλαια ήταν κόρες του Φοίνικα και της Περιμήδης. Η απαράμιλλη ομορφιά των δύο αδελφών προκάλεσε το ερωτικό ενδιαφέρον των θεών του Ολύμπου. Ο Δίας θαύμασε την Ευρώπη, μεταμορφώθηκε σε ταύρο και την απήγαγε μεταφέροντάς την στην Κρήτη. Ο Ποσειδώνας, σαγηνευμένος από τα φυσικά κάλλη της Αστυπάλαιας, μεταμορφώθηκε σε θαλάσσιο δράκο και την απήγαγε τοποθετώντας την στη μέση του πελάγου.

Στο ελληνικό περίπτερο, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών, θα προβληθεί η αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά πλαισιωμένη μουσικά με το νησιώτικο μπάλο του Αντώνη Απέργη, ενώ θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και αναμνηστικά δώρα και φυλλάδια του δήμου Αστυπάλαιας.

Θα συμμετέχουν ενεργά η αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, Μαρία Καμπούρη, η πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Μαρία Μανωλάκη καθώς και η Βιργινία Χρυσοχόου, μέλος της δημοτικής τουριστικής επιτροπής η οποία θα φορά την παραδοσιακή αστυπαλίτικη φορεσιά με τυπολογικές ιδιότητες που παραπέμπουν στην βυζαντινή ενδυματολογία του 19ου και 20ου αιώνα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αιγαιοπελαγίτικες εικόνες και χρώματα μέσω της προβολής μικρού φιλμ, το οποίο επιμελήθηκε το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής Αντιπροσωπείας, να συλλέξουν ιστορικές πληροφορίες για την μυθολογική σύνδεση της Αστυπάλαιας με την Ευρώπη και να λάβουν γενικές πληροφορίες για την πολιτιστική, γαστρονομική και τουριστική κουλτούρα του νησιού.

protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-07-22-175455.png
Το πρόγραμμα του 8ου Kos 3X3 Basketball Festival

Από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου, η Πλατεία Ανταγόρα μετατρέπεται ξανά στο επίκεντρο του αθλητισμού.

nosokomeio4.jpg
Ευχαριστήριο του Νοσοκομείου Κω

Προς την Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Βορείου Δωδεκανήσου και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κω  «Ιπποκράτης»!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 8:02ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency