Στα σπίτια των κατοίκων της Λέρου δεν υπάρχει χώρος για ξενοφοβία. Απεναντίας, έχουμε δείξει εμπράκτως εδώ και δεκαετίες ότι οι αξίες του Λεριακού Λαού συμπεριλαμβάνουν την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Με αυτές τις αξίες πορευόμαστε όλα τα χρόνια, καταδικάζοντας τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Καλώ τους δράστες που πραγματοποίησαν τις άνανδρες και ξενοφοβικές επιθέσεις εναντίον των προσφύγων να συνεργαστούν άμεσα με τον Διοικητή και τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, ώστε να υπάρξει επιείκεια στις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές.
Τέλος εφιστώ την άμεση και διαρκή εγρήγορση της Πολιτείας, της οποίας χρέος είναι να προστατεύει αποτελεσματικά τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους κατοίκους της Λέρου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ
Κόλιας Μιχαήλ