Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις μετανάστες / πρόσφυγες που ψάρευαν σε λιμάνι έξω από το Λακκί, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσυκλέτες.
Οι άγνωστοι, για αδιευκρίνιστους λόγους, χτύπησαν τους μετανάστες με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα την διακομιδή των τραυματιών στο Νοσοκομείο του νησιού.
Σημειώνεται ότι η σημαντική αυτή υπόθεση ερευνάται από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, ενώ επίκειται η ταυτοποίηση των δραστών, οι οποίοι πρόκειται να διωχθούν από την οικεία Εισαγγελική Αρχή με πολύ σοβαρές κατηγορίες.
Για το θέμα, το ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Για τρίτη συνεχή ημέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς επιθέσεων από μια φασιστική συμμορία που κυκλοφορεί στη Λέρο με μηχανάκια αλλά καλυμμένες τις πινακίδες! Φοβούνται μην γίνουν αντιληπτοί από την κοινωνία της Λέρου και προτιμούν να χτυπούνε με ρόπαλα και να μαχαιρώνουν με καλυμμένο το πρόσωπο.
Συνολικά 20 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις στο σώμα. Μεταξύ των οποίων είναι μια έγκυος γυναίκα και υπάρχουν φόβοι για την πορεία της κύησης.
Ως Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου προχωράμε σε μήνυση κατ’ αγνώστου και καλούμε όλο τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας να απομονώσει τέτοιες πρακτικές.
ΖΗΤΑΜΕ από τις τοπικές εκπροσωπήσεις των πολιτικών κομμάτων και τα πολιτικά πρόσωπα να πάρουν θέση και να δράσουν στην κατεύθυνση προστασίας και των προσφύγων και της κοινωνίας της Λέρου, συνολικά.
ΖΗΤΑΜΕ από τις εκπαιδευτικές συλλογικότητες, τα επαγγελματικά σωματεία και τους πολιτιστικούς φορείς να μπουν μπροστά στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και της δημοκρατίας.
Να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις!
Η αλληλεγγύη θα νικήσει!
Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!"
lerosnews.gr
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας