O Η. Καματερός στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής

Πολιτικη Τετάρτη, 12η Απριλίου 2017
3c9310c3e048edfef61684eadb82a621.jpg

Η. Καματερός: Στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής

Στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής ήταν καλεσμένος την Τρίτη 11 Απριλίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, για να σχολιάσει την πολιτική και κοινοβουλευτική επικαιρότητα.
Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης ο Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο περί εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, το οποίο συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με σκοπό να εισαχθεί στην ολομέλεια προς το τέλος του μήνα.
Τόνισε τις δυνατότητες που παρέχει ο συγκεκριμένος μηχανισμός, ώστε να ρυθμιστούν οι χρηματικές οφειλές επιχειρήσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως πρώτη φορά οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους συνολικά και ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές (τράπεζες, Δημόσιο, προμηθευτές κ.ά.)
Στο νομοσχέδιο, υπογράμμισε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας, ώστε να μην εντάσσονται στο συγκεκριμένο μηχανισμό οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Ο οφειλέτης, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιεί στους πιστωτές του το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, καθώς και όσα δεδομένα κρίνονται αναγκαία ώστε να κριθεί η βιωσιμότητά του.
Με αφορμή μάλιστα της στάσης της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής, υπενθύμισε τον νόμο Δένδια, ο οποίος όμως απέτυχε να δώσει λύση, αφού έθετε ως αρχική προϋπόθεση την τακτοποίηση των χρεών στο Δημόσιο, ώστε να προχωρήσει κάποιος σε εξωδικαστική ρύθμιση.
Στη συνέχεια της εκπομπής ο Ηλίας Καματερός έκανε αναφορά στη σκληρή μάχη που δίνεται, ώστε επιτέλους να αποκτήσει περιεχόμενο και να γίνει πράξη το άρθρο 101 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει να λαμβάνεται υπόψη του νομοθέτη η ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών. Σημείωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι των νησιών, αλλά και τα θετικά βήματα που δρομολογούνται σε σχέση με τη νησιωτική πολιτική, ύστερα και από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νίσυρο.
Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου τοποθετήθηκε για τις σημαντικές αλλαγές που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση στον Καλλικράτη, οι οποίες ενισχύουν τη δημοκρατία με την καθιέρωση ως εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, προωθούν τη συμμετοχή των πολιτών, περιορίζουν το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και τονώνουν τον αποδυναμωμένο ρόλο των κοινοτήτων.

Τη συνέντευξη του Ηλία Καματερού μπορείτε να την παρακολουθήσετε (από το 15:00) στο παρακάτω link:
https://www.youtube.com/watch?v=kCD0CYIOSOo

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-17-191805.png
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά - Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η κηδεία

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω

1000018542.webp
«Ορφέας και Ευρυδίκη» - Μία υπέροχη θεατρική παράσταση, γεμάτη συναίσθημα, μεράκι και αγάπη για το θέατρο!

Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Αναβλήθηκαν για αύριο οι Ποδηλατικοί Αγώνες Special Olympics

Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω

astynomianew.webp
Συνελήφθη στην Κω 80χρονος ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου

Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
15 °C
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 8:09ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας