Περισσότεροι από 30.000 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά, μόνο 1.000 επέστρεψαν στην Τουρκία

Πολιτικη Τετάρτη, 12η Απριλίου 2017
d84ec3ef1c716a37c4c4b782ae797982.jpg
Τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε δύσκολες συνθήκες στα hotspots σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, οι προσφυγικές αφίξεις στα ελληνικά νησιά συνεχίζονται, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που φεύγουν.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία της Κομισιόν που δημοσιεύει η «Καθημερινή» σύμφωνα με τα οποία μέσα σε ένα χρόνο και ειδικότερα από τις 20 Μαρτίου του 2016 έως και τις 4 Απριλίου του 2017 έφτασαν στα ελληνικά νησιά 30.565 μετανάστες, ενώ μόλις 944 επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο ίδιο διάστημα, μόλις 7.220 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα είτε επειδή θεωρούνται ευάλωτοι είτε επειδή εγκρίθηκε το αίτημα ασύλου τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος αναμονής για όσους υποβάλλουν προσφυγή για την εξέταση του αιτήματος ασύλου τους σε δεύτερο βαθμό,πρόκειται για μία τακτική στην οποία καταφεύγουν οι περισσότεροι μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση, ξεπερνάει και τους έξι μήνες.

iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
12 °C
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 1:41ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency