ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Πακιστανός που κατηγορούνταν για το βιασμό συμπατριώτη του στην Κω

Κοινωνια Τρίτη, 14η Μαρτίου 2017
c4d851553b4a95669e0542689335f177.jpg

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 30χρονος Πακιστανός που κατηγορούνταν για τον βιασμό συμπατριώτη του, πριν από εννιά χρόνια στην Κω.

Αν και ο αλλοδαπός κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, εντούτοις η υπόθεση του εκδικάστηκε κανονικά και μάλιστα ένορκοι και δικαστές εξετάζοντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, αποφάσισαν να απαλλάξουν τον 30χρονο Πακιστανό από την κατηγορία του βιασμού, λόγω αμφιβολιών.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2008 και είχε παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κω κατηγορούμενος για βιασμό σε βάρος του τότε 37χρονου συμπατριώτη του, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν ανήλικος.

Πράγματι η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται από το δικαστήριο Ανηλίκων στις 5 Νοεμβρίου 2015 ωστόσο διαπιστώθηκε ότι κατά την τέλεση του αδικήματος ο Πακιστανός είχε συμπληρώσει τα 18 του χρόνια (τον Αύγουστο της χρονιάς εκείνης, ενώ το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2008). Έτσι το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Με απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 13 Μαρτίου 2017 στη Ρόδο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 10 Νοεμβρίου 2008 στις 7 το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας ο 37χρονος τότε αλλοδαπός Πακιστανικής καταγωγής.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ ο 18χρονος τότε Πακιστανός που κατοικεί στη Καρδάμαινα της Κω, μετά από διένεξη λόγω προσωπικών διαφορών που είχαν, τον ακινητοποίησε και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο μπαστούνι που χρησιμοποιείται για το άθλημα κρίκετ, ενήργησε παρά φύση ασέλγεια σε βάρος του, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Μετά τη καταγγελία ο νεαρός τότε Πακιστανός συνελήφθη και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Πηγή: www.rodiaki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
passanikolakis3-anoikta-8.2.2023.jpg
Οι… φιέστες δε μπορούν να κρύψουν την ημιτελή παράδοσή τους - Γ. Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΘΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-100351.png
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ! Μια κοινή φωνή - έκκληση σε στήριξη, από τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα

omilos2.webp
Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ο Μοντεσκιέ στο νησί μας σήμερα;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-091737.png
Αντώνης Γιαννικουρής: «Η αρχιτεκτονική συνδέει την επιστήμη, την τέχνη και την ιστορική μας ταυτότητα»

Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 12:18ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας